Google News'e yeni ayar geliyor

Google'nin haberler kısmı olan Google News, ABD'de gerçekleştirilen seçimlerde kötüye kullanılmış ve kullanıcılardan yoğun tepki almıştı. Yalan haberlerin Google News'te yer alması üzerine Google buradaki algoritmaya yeni düzenleme getirmeye hazırlanıyor. Yapılacak düzenleme Fransa seçimlerinde test edilecek..

Google News'e yeni ayar geliyor

Google Fransa'daki seçimler öncesi Google News'e yeni bir ayar çekmeye hazırlanıyor. İddalara göre Google News'te Facebook ile birlikte hareket edilecek ve Google News'te yer alan haberlerin Facebook'taki gibi sahte haberleri belirlemede kullanılan işaretleme ve raporlama sisteminin bir benzerini yapmaya hazırlanıyor. 

ABD seçimlerinde Google News kötüye kullanılmış ve yalan haberler Google'de aramalarda ilk sıralarda yer almıştı ve kullanıcıların büyük tepkisini çekmişti. İddialara göre, Google yeni yapacağı çalışmayı Fransa seçimleri öncesi yürürlüğe sokarak Fransa'da test edecek ve başarılı olması halinde tüm dünyada uygulayacak. 


Google'nin News sekmesini 11 Eylül saldırılardan sonra kullanıcılara güncel haberleri ön plana çıkarmak için kurduğu ve son dönemde sistemde yer alan haberlerin doğruluğunun kontrol edilmesinin oldukta zorlaştığı, Donald Trump-Hillary Clinton rekabetinde yalan haberlerin ön plana çıkmasıyla Google böyle bir değişikliğe gitme kararı aldı.