İphone Samsung'u açık ara geçti

Bir pazar araştırma firması analiz yaptı ve İphone'nin dünyanın en çok satılan telefonu olduğunu ortaya koydu. İphone'in Samsun'un son zamanlarda yaşadığı hataları kapitalize ederek paraya dönüştürdüğü yorumlarına da yer veriliyor. İşte İphone'nin akıllı telefon piyasasının tahtına oturmasının detayları..

İphone Samsung'u açık ara geçti

Strategy Analytics'in yayınladığı rapora göre; Apple şu an istisnasız dünyanın 1 numaralı en akıllı telefon üretici. Son 5 yılda hep Samsung'u satışlarda geçmeyi başaran İphone üretici Q4 2016'satılan telefon sayının 78.3 milyon adet akıllı telefon satıldığını ve İphone'nin bu pazarın nerdeyse yüzde 20'sini aldığını ortaya koydu. 

Güney Koreli teknoloji devi olan Samsung'un 77.3 milyon adet akıllı telefon satarak pazarın 17.7'sini oluşturan bir pazar payı elde etti. Bu bağlamda Apple dünyanın en iyi akıllı telefon üreticisi olmayı sabırsızlıkla bekliyor. 

Strategy Analytics'in yayınladığı raporda iki temel vurgu var;  “Bu, bir yıl içinde iPhone’un en iyi performansıydı; çünkü Apple, Samsung’un son zamanlarda yaşadığı hataları kapitalize etti.” “Samsung, Note 7 pil fiyaskosunun bir sonucu olarak çeyrekte ivme kaybetti.”


Özet; Bir pazar araştırma firması analiz yaptı ve İphone'nin dünyanın en çok satılan telefonu olduğunu ortaya koydu. İphone'in Samsun'un son zamanlarda yaşadığı hataları kapitalize ederek paraya dönüştürdüğü yorumlarına da yer veriliyor. İşte İphone'nin akıllı telefon piyasasının tahtına oturmasının rakamlara yansıyan kısmı..