İphone telefonlarda uluslararası garanti iptal!

Apple, uluslarası garanti listesinden Türkiye’yi çıkartıyor. Bu kararla birlikte yurt dışından alınan Apple ürünlerindeki 1 yıl global garantisi artık Türkiye’de geçerli olmayacak. Kullanıcılar yurt dışından aldıkları Apple cihazların arızalanması halinde onarım için para ödeyecekler.

İphone telefonlarda uluslararası garanti iptal!
Türkiye nüfus yoğunluğu bakımından ve özellikle mobil telefon teknolojisini yakından takip eden ülkelerin başında geliyor. Dünya devi olan Apple türkiye’de satın alınan ürünler için 2 yıl, yurt dışında satın alınan ürünler için ise 1 yıl garanti sağlıyor. Satın aldığınız bir iPhone'u Türkiye'ye getirdikten ve BTK'ya IMEI kaydını yaptırdıktan sonra, global garanti kapsamında 1 yıl süreyle herhangi bir arıza durumunda onarım veya değişim yapabiliyorsunuz.

Türkiye'de her yıl yüz binlerce kişi yurt dışından Apple ürünü satın alıyor.


Bildiğimiz üzere Apple'ın ürünleri Türkiye'den satın alındığında 2 yıl, yurtdışından alındığında ise 1 yıl garantisi oluyor. Fakat bu durum artık tarih oldu. Apple, şaşırtıcı kararla uluslararası garanti listesinden Türkiye'yi çıkardı. Bu da demek oluyor ki yurtdışından getirilen pasaport kayıtlı iPhone ve iPad'ler artık Türkiye'de garanti kapsamında değil.

Konuyla alakalı Apple Türkiye temsilcisi açıklaması

"Uluslararası garanti artık Türkiye'de geçerli değil. Bu konuda Apple önümüzdeki günlerde resmi açıklama yapacak ancak kullanıcıların mağdur olmaması için telefonda bu şekilde bilgi veriyoruz. Detaylar henüz belli değil ama bugün itibariyla uluslararası garantinin geçerli olmadığını söyleyebilirim."

Apple'ın bu hamleyi, cihazların Türkiye'den alınmasını teşvik etmek amacıyla yapmış olabileceği iddia ediliyor.