İPhone'nin yeni telefonu İphone X geliyor! OLED ekran kullanılacak

İphone 10. yaşını kutlarken piyasaya İphone X adında bir telefon çıkaracak. Yeni teknoloji telefonda OLED ekran kullanılacak. Peki OLED ekran nasıl olacak ve özellikleri neler olacak. Haber Gazete editörü Yeşim Toprak sizin için araştırdı.

İPhone'nin yeni telefonu İphone X geliyor! OLED ekran kullanılacak
İPhone’nun  yeni  nesil modelinde OLED ekran paneli teknolojisine geçmesi bekleniyor.

OLED ekran nasıl olcak?


 OLED organic light emitting diode (organik ışık yayan diyot)kelimelerinin baş harflerinden oluşmuştur. LED ekranla aynı anlamda gibi görünse de LED teknolojisinden çok farklı bir teknolojidir. OLED ekranlarda görüntü, çok sayıdaki organik filmden elektrik akımının geçmesi ile oluşan ışımadan oluşmaktadır. Bu şekildeki görüntü oluşumu LCD’den tamamen farklıdır. OLED ekranlarda her piksel kendi ışığını kendisi oluşturup yayarken LCD ve LED ekranlarda piksellerin aydınlatılması için arka ışık aydınlatması gerekmektedir. Bu nedenle OLED ekranlarda her piksel ayrı ayrı iş yaptığından piksellerin kontrolü daha kolaydır.




İPhone 10. Yılda şaşırtacak


Tüm elektronik cihazlarında olduğu gibi telefonda da muhafazakarlığını ve farklılığını koruyan İPhone 10. yılda müdavimlerine sürpriz yapmaya hazırlanıyor. Apple'in yeni nesil İPhonelar  için OLED ekran üreticileriyle çalışmalarına başladığına dair duyumlar gün geçtikçe artıyor.

Onuncu nesil modelini açıklaması beklenen İPhone’nin isminin roma rakamı ile 10 rakamını temsil eden X harfi olması tahmin ediliyor. 2017 yılında İPhone'nin  7s, 7s plus ve X olmak üzere 3 modelle karşımıza çıkması muhtemel. İPhone serilerinin en marjinali olacağı düşünülen İPhone X’de  OLED ekran paneli teknolojisi kullanılacağı varsayılıyor.


İddalara  göre  İPhone X 5,8 inçlik ekran boyutunda üretilecek ve kenarları ovalleştirilecek.


Haber: Yeşim Toprak / [email protected]