Sosyal Medya'da terör sevicilere gözaltı

İstanbul Beşiktaş'taki saldırı sonrası Türk Halkı'nda yeni bir duyarlılık oluştu. Sosyal medyadaki terör sevicileri ifşa etme diye adlandırabileceğimiz duyarlılıkla bir kişi gözaltına alındı ve gözaltıların devamının gelmesi bekleniyor.

Sosyal Medya'da terör sevicilere gözaltı

Saldırı akşamı sosyal medyada "Çevik kuvvet polisiymiş oh olsun" diyen bir profille tepkileri çeken Berfin isimli HDP üyesi bir genç kız bugün otogarda başka bir ile giderken gözaltına alındı.


Büyük tepkilere neden olan paylaşımlar sonrası Emniyet Genel Müdürlüğü’de yaptığı açıklamayla bu tarz paylaşımlarda bulunanların emniyete ihbar edilmesi ve sosyal medyadaki isimlerinin belirtilmesini istedi.


Daha sonra Emniyet Genel Müdürlüğü’nden gelen bir açıklamayla yurt genelinde bu tür paylaşımlar yaptıkları tespit edilen toplam 235 kişinin gözaltına alındığı açıklaması yapıldı.



Sosyal medyada bu tür paylaşımlar yapanlarla ilgili Emniyete bağlı Siber Suçlarla Mücadele Ekipleri tarafından tespit edilen kişiler adreslerinde gözaltına alındı. Emniyetin bugün sosyal medya hesaplarında hızla yayılan “Terör Sevici Paylaşım yapan profilleri bildirin” çağrısı dalga dalga yayıldı ve ilk günde emniyete ihbar yağmuru yapıldı. Hesaplarının bir kısmının fake adı verilen sahte hesaplar olduğu bir kısmınında gerçek hesaplar olduğu anlaşıldı.


Hafta boyunca yurt genelinde böyle operasyonlar yapılmaya devam edilmesi bekleniyor.


Antalya’da da bugün bu tarz sosyal medya paylaşımları yapan 7 şüphelinin gözaltına alınarak Antalya Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü ve ifadelerinin alınmaya başlandığı öğrenildi. Akıllara durgunluk verenleri yazanlara tepkiler çığ gibi büyürken yeni uygulamadan vatandaşlar memnun olduklarını söylediler.