Vestel Venus 5000 tanıtıldı Özellikleri ve Fiyatı

Teknolojinin yerli üretici firması Vestel, Turkcell’e özel olarak ürettiği Venus 5000 tanıtıldı. Dijital çağın en önemli teknolojik araçlarının başında gelen akıllı telefon üretiminde Türkiye’nin yerli markası Vestel, Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan’ın ev sahipliği, Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilen basın toplantısında Venus 5000’i tanıttı.

Vestel Venus 5000 tanıtıldı Özellikleri ve Fiyatı
Terzioğlu’nun paşlaştığı rakamlara göre Türkiye’de yerli akıllı telefon satışlarının Pazar payı yüzde 20’ye ulaşmış durumda. Terzioğlu, her gün 2 bini yerli olmak üzere 10 bin akıllı telefon sattıklarını söyledi ve 24-36 ay içinde yeni satışlarda yerli akıllı telefon payının yüzde 50’ye yükseleceğine inandığını belirtti.



Venus 5000'in özellikleri

Vestel tarafından Turkcell için üretilen Venus 5000, 5.0 inç HD IPS ekran, 4 çekirdekli işlemci, 2 GB RAM ve 16GB dahili depolama kapasitesine sahip. 
Venus 5000’da ayrıca pil kapasitesi 2230mAh seviyesine artırılarak daha uzun kullanım süresi sağlanıyor. Venus 5000’ın depolama alanı SD kart ile 32 GB’a kadar arttırılabiliyor. 

Cihaz, 8MP arka ve 5MP ön kamerası ve ışık sensörü ile güçlendirilmiş. HDR, filtreleme ve özel çekim, panoramik çekim ve hızlı otomatik odaklama ile başarılı fotoğraf ve video çekimi ile kullanıcılarının bu yöndeki ihtiyaçlarına da cevap veriyor.

Venus 5000 2GB, 4 çekirdekli Qualcomm İşlemcisi ve 2 GB RAM ile performans gerektiren oyun ve uygulamarın kullanımında iyi bir deneyim sunuyor. 

Android İşletim sistemi 6.0 Marshmallow ile gelen Venus 5000, telefon pazarını hareketlendireceğe benziyor.

Venus  5000’in fiyatı ne olacak?

Vestel, piyasaya sunduğu yüksek teknolojili, üst segment akıllı telefonların yanı sıra uygun fiyatlı ürünleri de satışa çıkararak teknolojinin herkese ulaşmasını hedefliyor. 799 TL’lik fiyatı ile ilk etapta Türkiye’deki kullanıcıların beğenisine sunulacak olan yerli akıllı telefon, Turkcell portföyünde 5 inç ekran boyutuna ve 4.5G teknolojisine sahip uygun fiyatlı telefon olma özelliğine sahip.