Whatsapp'a şok numara paylaşma davası!

Whatsapp'a Almanya'da şok bir dava açıldı. Açılan davada WhatsApp'ın kişilerden izin almaksızın telefon numaralarını Facebook ile paylaşmasının tüketici haklarına aykırı olması iddiasıyla bir dava açıldı. Konuyla ilgili Whatsapp yetkilileri sessizliklerini korurken,davanın sonucu merakla bekleniyor.

Whatsapp'a şok numara paylaşma davası!
Dünyanın popüler mesajlaşma programı WhatsApp Almanya'da numara paylaşımı ile ilgili şok bir davayla karşı karşıya. Almanya Tüketici Koruma Birliği tarafından hakkında suç duyurusu bulunan Whatsapp, kullanıcıların telefon numaralarını kişilerden izin almaksızın Facebook'la paylaşmakla suçlanıyor ve bunun tüketici haklarına ve gizliliğine aykırı olduğu iddia ediliyor. 

Whatsapp numaraları paylaşıyor

Gelişmiş mesajlaşma platformu Whatsapp'ın yasalara uygun olmayan bir şekilde kullanıcı bilgilerini Facebook ile paylaştığı ortaya çıktı. Whatsapp Ağustos ayında kullanıcı ve veri koruma maddelerinde değişikliğe gitmişti ve bunların yasaları çiğnediği gerekçesiyle bir davaya muhattap oldu. 


Almanya Tüketici Koruma Birliği WhatsApp'ın kullanıcılarından izin almaksızın onların numaralarını Facebook'la paylaşmasının yasalara aykırı olduğunu, bunun gizliliğin ihlali ilkesine aykırı olduğunu iddia ederek bir dava açtı. 

 Whatsapp'ın yasalara uygun olmayan bir şekilde kullanıcı bilgilerini Facebook'a iletmesiyle başlayan süreç yargı aşamasına taşındı. Ağustos ayında WhatsAPP yönetimi bir açıklama yaparak kullanıcıların numaralarının Facebook ile birleştirileceğini kamuoyuna deklare etmişti. 


WHATSAPP'A EKRAN GÖRÜNTÜSÜ BİLDİRİMİ GELİYOR


Fakat Tüketi Koruma Birliği WhatsApp'ın, bu bilgilerin kullanıcıların Facebook hesabı olup olmadığına bakılmaksızın paylaştığı gerekçe göstererek, tüketicilerin haklarını savunmak için dev şirkete dava açtıklarını duyurdu.

shiftdelete.net'in haberine göre Koruma Birliği yaptığı açıklamada ise ''Her tüketicinin kendi kişisel verilerinin nasıl kullanılacağına kendisi karar verebilmelidir''  ifadelerine yer verdi.

Henüz yetkililerden bu konu hakkında resmi bir açıklama gelmedi. Ancak yetkililer en kısa zamanda bu dava hakkında bir resmi açıklama yapacaktır.