Yandex 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin ana sayfa jesti!

Google’ın Rusya merkezli arama motoru Yandex, 18 Mart Çanakkele Zaferini unutmadı ve ana sayfasın için özel hazırlık yaptı. Rusya merkezli Yandex, özel günlere olan titizliğini 18 Mart’ta da gösterdi.

Yandex 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin ana sayfa jesti!
Yandex, Türkiye için manevi olarak da Google’la fark attı. Geçtiğimiz yıl’da 18 Mart için bir hazırlık yapmayan Google  bu yıl da suskunluğunu devam ettirdi. Google'ın doodle'ına benzer bir biçimde hazırlanan ve Yandex logosunun yerine koyulan Çanakkale simgesi, Yandex'in ana sayfasında yer alıyor.

Pek çok tüzel kişilik ve sosyal medya kullanıcısı 18 Mart dolayısıyla birçok hazırlık yaparak bu anlamlı günü dile getirdiler. Bunlardan biri de Yandex ara motoru idi. Yandex, Çanakkale Zaferi’ni cephe görüntüleri ve askerlerimizi içeren görseli anasayfasına yerleştirdi.



1.Dünya Savaşı sırasında Türkiye ile karşı karşıya savaşan Rusya’nın kendi menşeli arama motorunun böyle bir jest yapması Türkiye’deki teknoloji severler tarafından büyük bir sempati ile karşılandı

Dünya’nın en yaygın kullanılan arama motoru Google ise, değindiği birçok önemli olayın içine 18 Mart Çanakkale zaferini taşımadı.