Analistler: Putin Obama'ya 2 gol birden attı

Rusya ile Amerika arasında yaşanan diplomatları sınır dışı etme krizinde Rusya’nın taktiklerinin başarılı olduğu ve Obama’nın giderayak zor duruma düştüğü ve Amerika’yı da zor duruma düşürdüğü yönünde genel bir kanı oluştu.

Analistler: Putin Obama'ya 2 gol birden attı

Amerika’da yapılan analizlerde Obama’nın başkanlığa veda etmesine sayılı günler kala ABD ile Rusya arasındaki gerilimi arttırmaya yönelik attığı adımla 35 Rus diplomatı sınırdışı etmesine Putin’den aynı cevabın gelmemesi ve Trump’un ne yapacağını bekleyip görüp ona göre adım atacağı hamlesi Putin’in Obama’yı ezdiği yönünde yorumlara sebep oldu.


Dışişleri Bakanı Lavrow’un 35 kişilik ABD’li diplomat listesini Putin’in önüne koymasına rağmen, Putin’in bu hakkını saklı tutarak imzalamaması dünyada büyük yankı uyandırdı. Bir de üzerine Putin Suriye ile ilgili Ateşkes Antlaşması Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne sunarak oylamaya sunulmasını istemesi Putin’in ABD’ye attığı 2. Gol olarak görüldü.


Donald Trump’da Twitter’den yaptığı açıklamada Putin’e aldığı kararla ilgili Harika bir hareket demesi ve Putin’in akıllı bir adam olduğunu biliyordum. Demesi de Rusya ile Amerika arasında yeni sıcak bir dönemin başlayacağının en büyük işaretlerden biri olduğunu belirtiliyor.


Öte yandan Obama’nın 35 diplomatı sınır dışı ederken Siber Saldırı yapmakla ve seçimleri sabote etmekle suçlamasını Trump, utanç verici olarak değerlendirdi ve artık geleceğe bakılması ve bu tür şeylerden vazgeçilmesi gerektiğini söylediği belirtiliyor.