Berlin Alman Maliye Bakanlığı'na bombalı paket bırakıldı

Almanya Maliye Bakanlığı'na gönderilen bombalı paket, fark edilip imha edildi. Almanya’nın başkenti Berlin’deki Maliye Bakanlığı binasında patlayıcı olan bir paket bulundu. Berlin polisinden yapılan açıklamada, paketin incelendiği ve içinde havai fişek yapımında kullanılan patlayıcı karşımının tespit edildiği belirtildi.

Berlin Alman Maliye Bakanlığı'na bombalı paket bırakıldı
Şüpheli paketin bakanlığın posta dağıtım merkezindeki çalışanlar  tarafından fark edildiği aktarılan açıklamada, söz konusu paketin açılması  halinde ciddi yaralanmalara sebebiyet verebileceği kaydedildi.


Alman basınının aktardığına göre, bakanlıktaki bombalı paket öğleden önce çalışanların dikkatini çekti. Derhal alan boşaltıldıktan sonra şüpheli paketin röntgeni çekildi, ancak sonuç alınamadı. Bunun üzerine ormanlık bir alana götürülen paket, patlatılarak etkisiz hale getirildi. Olayda kimsenin yaralanmadığı kaydedildi.


Bakanlık tarafından herhangi bir açıklama yapılmadı. Yetkililer, bomba imha uzmanlarının paket üzerinde gerekli detaylı incelemelerini yaptıklarını ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi. 

Alman medyasında yer alan haberlerde ise paketin doğrudan Maliye  Bakanı Wolfgang Schaeuble'ye gönderildiği iddia edildi.