Çin ile ABD arasında savaş çıkabilir!

Son dönemde Çin ile ABD arasındaki gerginlik dikkat çekiyor. Bugün Çinli Üst düzey bir yetkiliden gelen açıklamada, Donald Trump'un Başkanlık koltuğuna oturmasıyla savaş ihtimalinin bir olasılıktan öteye geçtiğini ve bir gerçek haline dönüştüğünü söyledi.

Çin ile ABD arasında savaş çıkabilir!
Washington ile Pekin arasında gerilen ilişkilere dikkat çeken Çinli bir üst düzey askeri yetkili, Donald Trump yönetimindeki ABD'yle savaşın bir slogandan öteye pratik bir gerçek haline geldiğini açıkladı. 

Çin'in önde gelen gazetelerinden South China Morning Post'a demeç veren Çinli üst düzey yetkilinin açıklamaları güne damgasını vurdu. "Trump'un başkanlık döneminde çıkabilecek bir savaş" sözlerinin artık bir slogan olmaktan çıktığını ve reel bir gerçeğe dönüştüğünü söyleyen Çinli yetkili, ayrıca gergin geçen günlerde Güney Doğu Çin Denizi'nde askeri konuşlandırmalar yapılması ve bir diğer bölgede olan Kore Yarımadası'nı korumak için füze savunma sistemi geliştirilmesi çağrısında bulundu. 

ABD'nin Asya-Pasifik bölgesindeki stratejinin Çin'i rahatsız ettiğini söylyen yetkili Donald Trump ve ekibinin Çin'e karşı sert bir politika geliştirdiğini belirterek, Trump'un ülkeyi para manipülatörü olarak damgaladığını ve ABD'nin altını oyacak ekonomik ve ticari taktikler geliştirmekle suçladı. 

Ayrıca Trump’ın ABD ve Çin arasında 1960’dan beri geçerli olan “Tek Çin” politikasını göz ardı ederek, statüsü tartışmalı olan özerk Tayvan Bölgesi yönetimiyle iletişime geçmesi ülkeler arasındaki krizi artırıyor.