El Bab'da Sur taktiği uygulanacak

Suriye’de Türk Silahlı Kuvvetleri Sur ve Nusaybin’dekine benzer mahalle mahalle temizlik operasyonu yapacak.

El Bab'da Sur taktiği uygulanacak

El Bab’da IŞİD’in PKK’nın Sur ve Nusaybin’dekine benzer bombalı tuzaklarla yürüttüğü savaşta Türk Silahlı Kuvvetleri’de mahalle mahalle temizlik operasyonu yürütmeye karar verdi. 


Akşam Gazetesi’nin haberine göre; El Bab’ın bir çok yerinde çamurla kaplanmış bombalı araçlar, öldürülenlerin üzerinden çıkan canlı bomba yelekleri ve evlerin binaların önlerine tuzaklanmış EYP’lerin tespitinin ardından silahlı kuvvetler buralarda mahalle mahalle temizlik operasyonu yürütme kararı aldı. 


Kritik öneme haiz Akil Tepe’nin alınması ve Kayseri’den giden komandoların bölgeye ulaşması sonrası DEAŞ’ı bölge bölge bitirme operasyonu başladı. 


Sivilleri canlı kalkan olarak kullanmaya çalışan ve buna itiraz eden sivilleri öldüren DEAŞ en son katliamını dün yaptı ve El Bab’dan kaçmak isteyen ve canlı kalkan olmayı reddeden 30 sivili katletti.  PKK’nın hendek taktiğine benzer bir taktikle ilerleyen DEAŞ’la mücadelede sivillerin en az zararı görmesini hedefleyen bir strateji uygulanıyor. Türk askeri Doğu Güneydoğu’daki deneyimlerini El Bab’da uygulayarak yürütülen savaşta bir puan öne geçiyor. 


İdlib’e geçirilen muhaliflerinden Nusra Cephesi’nden ayrılarak bugün Türkiye’ye geçeceği, burada ailelelerini yerleştirdikten sonra Fırat Kalkanı Operasyonu’na dahil olacakları belirtiliyor. 


Harekatta 125 gün geride bırakıldı.  Dün DEAŞ’a ait 113 hedef imha edilirken 1 uçaksavar mevsizi bombalanarak imha edildi. Ana yollarda bombalı tuzaklar kuran DEAŞ mensupları harekete duyarlı sensörlerle patlayıcı düzenekleri hazırlıyorlar ve bunu yaparken bölgenin doğal yapısına uygun malzemleler kullanarak kamufle ediyorlar.