Facebook'ta canlı yayında intihar etti

ABD'yi şok eden haber sosyal medya sitesinden geldi. Ülkenin ünlü aktörlerinden Jay Bowdy, Facebook üzerinden yaptığı canlı yayında intihar etti. Geçen hafta cinsel istismar suçlamasıyla gözaltına alınan aktörün bunu gururuna yediremediği belirtiliyor. Facebook intihar videosunu yayından kaldırdı.

Facebook'ta canlı yayında intihar etti
ABD'li ünlü sanatçı Frederick Jay Bowdy, Facebook üzerinden başlattığı bir canlı yayınla takipçilerinin dikkati çekti. Ünlü aktörün hareketlerini şüpheli bulan hayranları,Bowdy'nin canlı yayında intihar edeceğini söylemesi üzerine hemen telefonlara sarılarak 911'i aradılar ve Facebook üzerinden canlı yayında intihar edeceğini polise bildirdiler. 

Geçtiğimiz hafta ünlü aktör Kaliforniya'da cinsel saldırı suçlamasıyla gözaltına alınmış ve kefalet karşılığı serbest bırakılmış ve oldukça sıkıntılı günler yaşamıştı. Bu durumu kendine yediremeyen aktörün Facebook'ta canlı yayında intihar etmesi sevenlerini şok etti. 

Polis ünlü aktörün evine gittiği başına sıkılmış haldeki yerde yatan cansız bedeniyle karşılaştı. 


CANLI YAYINI İZLEYENLER ŞOKTA


Facebook'ta canlı yayına şahit olan Bowdy'nin hayranları şok olurken, "Tetiği çektiği anı,acısını ve sesini asla unutmayacağız." diyerek yaşadıklarını dile getirdiler. 33 yaşında Bowdy TV dizilerinde ve The Island ve Big Brother gibi reality showlarda boy göstermişti. 

TÜRKİYE'DE DE MEHMET PİŞKİN YAPMIŞTI

2 yıl önce de Türkiye'de Mehmet Pişkin isimli bir bilgisayar mühendisi bir video sitesinde yayınladığı videonun ardından intihar etmişti. Video üzerine evine gidilen Mehmet Pişkin,asılı halde bulunmuştu. Video insan psikolojini olumsuz etkilediği nedeniyle BTK tarafından yayından kaldırtılmıştı. 


FACEBOOK AÇIKLAMA YAPTI

Facebook yönetiminde yapılan açıklamada bu tür durumların önüne geçmek için gerekli özenin gösterildiği belirtilerek, videonun yayından kaldırıldığı belirtildi.