İran'da Korona Virüsü'nde son durum! Bilanço ağırlaşıyor

İran'da görülen Korona Virüsü'nde son durumla ilgili yeni gelişmeler var. İran'da korona virüsünün bulaştığı kişi sayısı 27'ye ulaştı. Sadece Kum Şehri'nde olan Korona Virüsü başkent Tahran'a da sıçramış durumda ve virüs hızla yayılmaya devam ediyor ve bilanço ağırlaşıyor.

İran'da Korona Virüsü'nde son durum! Bilanço ağırlaşıyor

İran'da Korona Virüsle ilgili son gelen haberlere göre 1 kişi daha hayatını virüsten kaybetti ve virüsten dolayı hayatını kaybedenlerin sayısı 5'e yükseldi. Bugün toplam 10 yeni vakanın tespit edildiği İran'da vakaların 8'i Kum kentinde, 2'si ise Başkent Tahran'da Korana Virüsü'ne yakalanan kişiler tespit edildi. 

 

Toplam 27 kişinin virüse yakalandığı İran'da halk sokaklarda maskelerle dolaşıyor ve tedirginlik hakim. 21 Mart'ta Nevruz bayramı var ve bu bayram nedeniyle İran'da 10 günlük resmi tatil var. İranlıların bu tatilde Türkiye'ye yoğun bir şekilde gelmeleri bekleniyor. Korona Virüsü'ndeki duruma göre Türkiye'nin İran sınırını kapatabileceği belirtiliyor. 

 

İran Araştırmaları Merkezi (İRAM) Başkanı'nın HaberTürk'e yaptığı son dakika açıklamalarına göre İran'da ölenlerin sayısı 6'ya yükseldi. Ülkenin Erak şehrinde 1 kişi daha Korona virüs'ten dolayı hayatını kaybetti. İran'da sosyal medyada dolaşan söylentilere göre Korona Virüsü'nün bulaştığı yada şüphelenilen yüzlerce kişinin olduğunu, Kum şehrinin bir ticaret şehri olduğunu ve hafta sonları giriş çıkışların çok fazla olduğunu söyleyen İRAM Başkanı Hakkı Uygur, bazı belediye başkanlarına da Korona Virüsü'nün bulaştığı ve karantina altına alındıklarını söyledi.