Korona virüste dünyada ölüm sıralamasında son durum!

Korona virüste dünyada vaka sayısı 4 milyonu geçerken, ölenlerin sayısı da 276 bini geçerek 300 bine doğru ilerliyor. Dünyadaki ölüm sıralamasında Türkiye 13. sırada yer alıyor.

Korona virüste dünyada ölüm sıralamasında son durum!

Korona virüs salgını dünyada can almaya ve yayılmaya devam ediyor. Virüsle ilgili son durumun yer aldığı Worldometers isimli sitede yer alan son verilere göre dünyada vaka sayısı 4 milyonu geçerken, en çok vakanın olduğu ülke Amerika'da vaka sayısı 1,300 bini geçti. 

 

Dünyadaki her 3 korona virüs vakasından birinin Amerikalı olduğunun görüldüğü istatistiklere göre, Amerika'da ölü sayısı da 80 bine dayanmış durumda. Trump yönetimi 60 bin ölümde virüsü durduracakları hedefini tutturamayınca hedeflerini 90 bine çıkarmışlardı. 

 

Ölümlerde 2. sıraya İngiltere yükseldi. Daha önce İtalya ve İspanya'nın olduğu 2. sıraya son günlerde ölümlerin hız kazandığı İngiltere geldi. İngiltere'de ölü sayısı 30 bini geçti. Durum bu haldeyken İngiliz Hükümeti normalleşme adımlarını başlatarak 2. dalgaya resmen davetiye çıkardı. 


Ölümlerin günlük 200'lü rakamlara düştüğü İtalya, 30 binin üstündeki ölüm sayısıyla dünyadaki ölüm listesinde 3. sırada. Ülkeyi virüsün İtalya'dan sonra başladığı İspanya takip ediyor. İki ülkedeki ölüm sayıları günlük 200'lü rakamlarla gösteriliyor. Normalleşme adımlarının atıldığı ve kuralların esnetildiği bu ülkelerde önümüzdeki günlerde verilerin nasıl etkileneceği tüm dünya tarafından merak ediliyor.


Türkiye'de ölüm oranının düşüklüğüyle listede 13. sırada yer alıyor ve virüse karşı verdiği mücadeleyle en başarılı olan ülkelerden biri kategorisinde yer alıyor.