Rusya'nın askeri yetkilileri taşıyan uçağı düştü

Rusya'nın Soçi kentinden havalanıp Suriye'nin Lazkiye kentine giden ve içinde üst düzey askeri yetkililerinde olduğu uçak kalkıştan kısa bir süre sonra radardan kayboldu. Düştüğü belirlenen uçağın nasıl düştüğü araştırılırken uçağın enkazına ulaşılmaya çalışılıyor.

Rusya'nın askeri yetkilileri taşıyan uçağı düştü

Rusya’dan gelen son dakika haberine göre; Rusya’dan Suriye’ninLazkiye kentine kalkmak için havalanan uçak havalandıktan kısa bir süreradardan kayboldu. Rus İnterfax ajansı uçağın parçalarının bulunduğunuaçıklarken akabinde Rusya Savunma Bakanlığı’ndan da uçağın düştüğü yönünde biraçıklama geldi.


Rusya’da Soçi’den havalanan  Tupolev TU-154 tipi uçakta mürettabatta dahil91 kişinin olduğu belirtiliyor. Uçakta 8 mürettabat bulunuyor ve uçağın Rusaskeri yetkilileri, gazetecileri ve Kızıl Ordu Korosu üyelerinin olduğunuaçıklayan Rusya basını uçağın düşüşüyle ilgili şüpheler olduğu ve kapsamlı birsoruşturma başlatılacağını açıkladı.


Uçağın radardan kaybolduğu noktaya yakın bölgelerdeKaradeniz’de aramalar yapan ekiplerin düşen uçağın parçalarına rastladıklarıbelirtiliyor. Adler kenti yakınlarında radardan kaybolan uçağın nasıl düştüğüve ne yükseklikten düştüğü belirlenmeye çalışıyor. Suriye’ye giden uçaktakiaskeri yetkililerin ne düzeyde olduğu henüz açıklanmışken, uçağın teknik birarıza nedeniyle mi yoksa bir terör saldırısı nedeniyle mi düştüğüaraştırılıyor.


İçinde 91 kişinin olduğu uçakla ilgili ayrıntılar geldiktesizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Tupolev TU - 154 uçağı Polonya Cumhurbaşkanı’nın öldüğü kazadada kullanılan uçaktı ve o dönemde bu uçak kalkışından kısa bir süre sonradüşmüş ve 96 kişiden kurtulan olmamıştı. Dönemin Polonya Cumhurbaşkanı LechKaczynski’nin öldüğü kaza sonrası Tupolev TU – 154 uçaklarının ne kadargüvenilir olduğu sorgulanmaya başlanmıştı.