Suriye'de ateşkes tamam Rusya'dan El Bab'da hava operasyonu

Türkiye Rusya arasında yürütülen görüşmeler sonrası Suriye’de ateşkes sağlandığı açıklandı.Türkiye ve Rusya'nın garantör ülke olduğu anlaşmada 3 ayrı belge imzalatıldı taraflara. Ayrıca Rus Savaş uçakları El Bab'da DEAŞ mevzilerini bombaladı.

Suriye'de ateşkes tamam Rusya'dan El Bab'da hava operasyonu

 Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafındanyapılan açıklamada Suriye Hükümeti ile muhalefet arasında imzalanan anlaşmaylaateşkesin sağlandığı ve bu akşamdan itibaren uygulanmaya başlanacağıbelirtildi. Suriye’deki ateşkeste iki garantör ülkenin Türkiye ve Rusya olduğuaçıklandı.

Suriye Hükümeti ile muhalefet arasında 3 belge imzalandığıortaya çıktı. Birinci belgede Suriye topraklarındaki ateşkesin sağlanması,ikinci belgede ateşkes rejimiminin kontrolüne yönelik,üçüncü belgede ise Suriye’dekalıcı barış için görüşmelerin başlatılması hakkında olduğu açıklandı.

Bu gece yürürlüğe girecek ateşkes ile ilgi Türkiye DışişleriBakanlığı’da bir açıklama yaparak Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ninterör örgütü olarak gördüğü grupların bu ateşkes anlaşmasının dışında olduğunadikkat çekti. Türkiye ve Rusya garantör olarak destek veriyor ateşkes anlaşmasına.


Suriye Ordusu’da ateşkesin El Nusra, DEAŞ ve onlara bağlıgrupları kapsamadığını ortaya koyan bir açıklama yaptı. Ateşkesin akabindebarış görüşmelerinin başlaması bekleniyor.


Rusya’dan süpriz hamle

Bugün flaş bir haberler Rusya Hava Kuvvetleri'ne bağlı savaşuçaklarının El Bab’daki DEAŞ’a ait noktaları ateş altına aldığı ortaya çıktı.Fırat Kalkanı Harekatı’nın sürdüğü El Bab’da Rus savaş uçaklarının yaptığıbombardıman süpriz bir hamle olarak nitelendiriliyor.

Operasyonun 128. Gününde gerçekleşen bu süprz hamle sonrası,Rus istihbaratının tespit ettiği DEAŞ’ın stratejik hedeflerinin etkisiz halegetirildiği açıklandı.