Trump FETÖ'yü iade edecek mi! Güncel analiz..

Amerikan Basını'nda bugün yayınlanan bir analizde önemli tespitlere yer verildi ve Donald Trump'un Obama'dan Türkiye ile ilişkilerde kötü bir miras devraldığını ve ilişkileri iyileştirmek için FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'i Türkiye'ye iade edebileceği belirtiliyor.

Trump FETÖ'yü iade edecek mi! Güncel analiz..

20 Ocak'ta göreve başlayacak olan Donald Trump'ın göreve gelmesiyle Türk-Amerikan ilişkilerinde yeni bir döneme girileceği belirtiliyor. Obama döneminde bozulan ilişkileri Donald Trump'ın iyileştirmek için radikal adımlar atması bekleniyor. 


The Hill'de Denny Rehberg imzasıyla yayınlanan analizde Amerika'nın Türkiye'ye hiçbir zaman ihtiyacı olmadığı kadar ihtiyacı olduğunun altını çizerek, teröre karşı ortak mücadelenin yapılabileceği şartların oluşabileceğini söyledi. 


15 Temmuz'dan sonra iyice bozulan ilişkilerin Fetullah Gülen'in iade edilmesiyle hızlı bir şekilde düzelebileceğini,ABD hükümetinin bu konuda birşey yapmamış olmasının Türkiye tarafından tepkiyle karşılandığını söyledi. 


Fetullah Gülen ABD içinde tehdit

Fetullah Gülen'in Amerika'da olmasının Türkiye içinde bir tehdit olduğuna dikkat çekilen analizde,Donald Trump'un ilk yurtdışı gezisini Türkiye'ye yapabileceği ihtimalinin olduğu da dile getirildi.