Trump gösterilerinde 230 kişi gözaltına alındı

ABD'nin yeni Başkanı Donald Trump'a karşı Amerika'da eylem yapan 230 kişi gözaltına alındı. Vandallıkla suçlanan 230 kişi mahkemeye çıkarıldı ve tutuklandı.

Trump gösterilerinde 230 kişi gözaltına alındı
Amerika'da Gezi olayları benzeri bir ayaklanma yaşanıyor.Donald Trump'un Başkan olmasını istemeyenler bunu hazmedemiyor ve meydanlarda araçları yakıp olay çıkarıyorlar.

Amerikan Polisi bu göstericilerden bir çocuğunu gözaltına aldı ve Cuma'dan bu yana 230 kişi hakkında tutuklama kararı çıkt. Vandallıkla suçlanan göstericiler isyan çıkarmak suçuyla yargılanabilirler. 

Washington Başsavcılığı'ndan yapılan açıklama tutuklanan kişilerin 10 yıla kadar hapis cezası alabilecekleri, ayrıca kefalet bedeli olarak 250 bin dolara varacak kefalet bedelleri ödemekle karşı karşıya kalacaklarını açıkladı. 

 

Gözaltına alınanlardan 10 kişi serbest bırakılırken geriye kalan 230 kişinin yargılanmasına devam edileceği bildirildi. Donald Karşıtları'na Soros tarafından eylem yapmaları için para verildiği ve ayda 2 bin dolardan fazla para aldıkları,hatta eylem başına ek para aldıkları iddia edilmişti. 

 

Amerikan Yönetiminin ağır cezalarla karşı karşıya bıraktığı isyancıları caydırmayı hedeflediği belirtiliyor. Amerikan Polisi eylemcilere göz yaşartıcı bombalar ve sis bombalarıyla müdahale etmişti.