Trump'tan bir sıradışı hareket daha!

Donald Trump sıradışı hareketlerine bir yenisi ekledi. Başkanlık koltuğuna oturduktan sonra yoğun telefon trafiğiyle gündeme gelen Donald Trump'un Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull'a telefonda görüşürken sinirlenip telefonu yüzüne kapattığı belirtiliyor.

Trump'tan bir sıradışı hareket daha!
ABD Başkanı Donald Trump'un yaptığı sıradışı hareketlere bir yenisi eklendi. Trump haftasonu telefonda görüşürken Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull'un telefonu yüzüne kapattı. 

"Şimdiye kadarki en kötü telefon görüşmesiydi." diyen Donald Trump, Avustralya'da bulunan gözaltı merkezlerindeki mültecilerin ABD'ye yerleştirilmesiyle ilgili Obama döneminde imzalanan anlaşmayla ilgili bir görüşme yaparken telefonu yüzüne kapatan Trump'un "Onları istemiyorum." dediği öne sürüldü. 

1 saat olarak planlanan telefon görüşmesinin 25 dakika sürdüğünü yazan Washington Post'un haberine göre, Trump'un anlaşmayla ilgili olarakta "Şimdiye kadarki en kötü anlaşma" dediği belirtildi. 

Yüzüne kapatma hadisesi sorulan Avustralya Başbakanı herhangi bir yorum yapmadı. Avustralya'da soruları cevaplandıran Başbakan görüşmenin "samimi,dürüstçe ve özel" olduğunu ifade etmekle yetindi ve içeriği konusuna ısrarlara rağmen girmedi. Yüzüne telefon kapatılması haberini gördüğünü söyleyen Başbakan Turnbull, "Obama yönetimi ile imzalanan mülteci yerleştirilmesi anlaşmasının devam ettiğini söyleyebilirim." dedi.


İki ülke arasındaki anlaşma, Avustralya kamuoyu tarafından olumlu bulunmuş ancak Trump'ın ABD Başkanı seçilmesi ile anlaşmanın akıbeti sorgulanmaya başlanmıştı.