Trump'tan büyükelçi suikastine sıradışı yorum

ABD'nin yeni başkanı Donald Trump Türkiye'deki büyükelçi suikasti ve Almanya'daki noel pazarına saldırıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Donald Trump'un yazılı açıklamasında müslümanları suçlayan ifadeleriyle şok etti.

Trump'tan büyükelçi suikastine sıradışı yorum

ABD’nin çiçeği burnunda Başkanı Donald Trump büyükelçi suikasti ve Berlin’de noel pazarına giren tır olayları sonrası sessizliğini bozarak yazılı bir açıklamayla yaşanılanları korkunç olarak değerlendirdi.


HAKLILIĞIM ORTAYA ÇIKTI

Donald Trump Amerika’da başkanlık koltuğuna oturmadandünyada yaşanılanlara dair görüşlerini açıklamaya başladı. Türkiye’de yaşanan suikastte saldırganın Suriye’ye dönük mesajları olduğuna dikkat çeken Donald Trump, bunun kendisinin bir süre Amerika’ya giren Müslümanların sınırlandırılması görüşünde ne kadar haklı olduğunu ortaya çıkardı.


DEAŞ EMARELERİ YOK

Almanya’da yaşanan noel pazarına giren tırla 14 kişinin hayatını kaybetti ve DEAŞ’ın üstlendiği saldırıyla ilgili de yorum yapan Trump,saldırı da DEAŞ’ın yaptığına dair emareler olmadığını savunarak buradaki  şüphelerini dile getirdi.


Donald Trump başkanlık koltuğuna oturmadan yaptığı yazılı açıklamayla gündemin içinde yer alırken, görüş olarak ilk başlarda ABD’ye giren Müslümanların tamamen yasaklanması görüşünü dile getirmişti. Ardından sert eleştiriler alınca bu görüşünü suç işleme olasılığı yüksek bölgelerden gelen Müslümanlar için bunu yapabileceğini belirterek görüşünü revize etmişti.


MÜSLÜMANLARLA İLGİLİ EN YAPACAK? 

Donald Trump’un başkanlık koltuğuna oturduktan sonra ülkeye giren Müslümanlarla ilgili nasıl bir tutum sergileyeceği büyük merak konusu. Trump’un Ortadoğu’dan bir çok ülkeden gelen kişilerin ülkeye girmemesini öngören bir teklifi senatoya sunabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.


Donald Trump Amerika’nın dünyanın jandarması olmasına gerek olmadığını ifade ederek, Türkiye ile ilgili sorulan insan hakları sorunu olduğuna dair soruya, “Biz önce kendimize bakalım. Bizde insan hakları konusunda sorunlar yok mu? İçimizi düzeltmeden başkalarını eleştirmeye hakkımız yok.” Demişti.