Trump'tan Suudi Arabistan'daki saldırılarla ilgili kritik açıklama

Geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan'da petrol sahalarına yönelik droneli saldırılı sonrası petrol fiyatlarında yüzde 10'nun üzerinde bir artış yaşanmış ve ABD'den "saldırıyı yapanlar için silahlarımız dolu" açıklamasının gelmesinin akabinde saldırıların arkadasında İran olduğunun düşünüldüğü açıklaması geldi.

Trump'tan Suudi Arabistan'daki saldırılarla ilgili kritik açıklama
Trump dün yaptığı açıklamada droneli saldırıyla ilgili olarak "Bu işin arkasında İran var gibi" dedi. Oval Ofis'te gazetecilerin sorularını cevaplayan Trump, "Bu durumla ilgili masada bir çok seçeneğimiz var. Ama ben şu an seçeneklere odaklanmak istemiyorum çünkü kimseyle savaşmak niyetinde değilim." dedi. 


Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da geçtiğimiz gün Trump'la aynı paralelde bir açıklaması olmuştu. Pompeo saldırıdaki detaylara bakıldığında okların İran'ı gösterdiğini söylemişti. 

RUHANİ: "YEMEN MEŞRU HAKKINI KULLANIYOR"

Dün Ankara'da toplanan üçlü zirvede İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'ye Suudi Arabistan'daki saldırılar sorulduğunda Yemen halkının meşru olan hakkını kullandığını söyledi. Ruhani saldırıların Yemen'e yapılanların doğal bir sonucu olduğunu söyledi.