Türkiye İran arasında yeni sınır kapıları açılacak

Bugün Meclisten geçen karar Van'ı da yakından ilgilendiriyor. TBMM'de geçen kararla Türkiye ile İran arasında yeni sınır kapıları açılması ve ticaretin canlandırılması kararı alındı. İşte Meclisten geçen o tasarının detayları...

Türkiye İran arasında yeni sınır kapıları açılacak

TBMM Genel Kurulunda Türkiye ile İran arasında yeni sınır kapılarının açılmasına dair kanun tasarısı kabul edildi.


Türkiye ile İran arasında yeni sınır kapılarının açılmasını ön gören kanun tasarısı TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Kanun tasarısına göre, uluslararası yolcu, eşya ve araç trafiğinde kullanılacak güzergah sayısını arttırmak amacıyla, Dilucu-Maku Kara Hudut Kapısı ve Kapıköy-Razi Kara Hudut Kapısı faaliyete geçirilecek. Bu kararla birlikte Van'ın İran'la olan ticaretinde olumlu gelişmeler olabileceği yaşanıyor. Kararın detaylarının yarın belli olması bekleniyor. 


İHALESİ YAPILMIŞTI


2016 Mayıs ayında Van'ın Saray ilçesinde bulunan Kapıköy Sınır Kapısı’ndaki mevcut durumun yetersizliğinden kaynaklanan sorunların giderilmesi için bütçesi YİKOP'a gönderilen çalışmanın ihalesi yapıldı.

 

Edinilen bilgilere göre, Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi'nin yakından takip ettiği Kapıköy Sınır Kapısı’yla ilgili ilk ihale sonuçlandı.

 

Kapının yetersizliğinden kaynaklanan sorunların giderilmesi için yapılan ilk çalışmanın ihalesiyle Kapıköy Sınır Kapısı’nda yapılacak modernizasyon çalışmaları esnasında yaşanma ihtimali sorunların da önüne geçilmiş olunacak.