Yunanistan'dan Kardak Kayalıkları açıklaması

Bugün Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve ve beraberindeki heyet Kardak Kayalıkları'na giderek bir ziyarette bulundular. Ziyaretten hem fotoğraflar hemde videoların basına yansıması sonrası Yunanistan'dan karşı bir açıklama geldi.

Yunanistan'dan Kardak Kayalıkları açıklaması

Yunanistan Savunma Bakanlığı'ndan gelen açıklamada bugün gerçekleştirilen ziyaretle ilgili "Yunan Karasuları İhlal Edildi." denildi. Türk gemileri Yunan karasularına girdikten sonra gerekli tedbirlerin alındığını ve uyarılarda bulunulduğunu açıkladı. 

Kardak Kayalıkları'na yapılan ziyaretin detaylarını açıklayan Yunan Savunma Bakanlığı, bugün saat 11:00'de Türk Savaş Gemisi ve yanında özel kuvvetlerin olduğu 2 şişme Bot'un İmia adasına yaklaştığını ve 7 dakika orda kalarak Yunan karasularını ihlal ettiğini açıkladı. 

Yunan tarafı olarak bölgede sahil güvenlik kuvvetlerinin gemilerinin ve Deniz Kuvvetleri'nin bir gemisinin olduğu belirtilerek, "Hemen gerekli tedbirler alındı ve uyarılarda bulunuldu. Türk gemileri bölgeden ayrılarak Bodrum istikametine yöneldi” denildi.