2017-DİB-MBSTS başvuruları ne zaman başlayacak?

DİB-MBSTS başvuruları ne zaman başlayacak? Mesleki Yeterlilik sınavı başvuru klavuzu yayınlandı. ÖSYM tarafından yayınlanan takvimde Mesleki Yeterlilik sınavı başvuru tarihleri açıklandı. Mesleki Yeterlilik sınav ücreti ise ÖSYM'nin sitesi'nde yayınlandı.

2017-DİB-MBSTS başvuruları ne zaman başlayacak?

Cami görevlilerinin görev yeri değişikliği, Başkanlığımız personelinden başka unvanlarda görev yapmakta iken Kur’an kursu öğreticisi, imam-hatip veya müezzin-kayyım unvanlarına müktesebi olanların naklen, müktesebi olmayanların ilk defa naklen atanmaları, Kariyer basamaklarında yükselmeler, Yurtdışı ile hac ve umre hizmetlerinde (hac ve umre hizmetleri için müftü, vaiz ve eğitim görevlileri hariç) din görevlisi görevlendirmeleri için, Başkanlıkça yapılacak sınavlara katılmak isteyenlere yönelik Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı (MBSTS) Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından yapılacaktır.




DİB-MBSTS: Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı


I- BAŞVURU ŞARTLARI

Diyanet İşleri Başkanlığı personeli (kadrolu ve sözleşmeli) bu sınava başvurabilecektir

II- BAŞVURULARIN ALINMASI

1. Sınav başvuruları, 17 – 27 Şubat 2017 tarihlerinde ÖSYM tarafından alınacaktır.

2. ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı bulunan adaylar, başvurularını ÖSYM’nin ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapacaklardır.

3. ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sisteminde kaydı bulunmayan adaylar ile ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı bulunmayan (Son 50 ay içerisinde çekilmiş) adaylar başvurularını Başvuru Merkezlerinden (Tüm il/ilçe ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri) yapacaklardır. Başvuru merkezlerine yapılacak başvurularda adayların, ÖSYM’nin internet adresinden edinecekleri Aday Başvuru Formunu (Sınava başvuru tarihlerinde yayımlanacaktır) doldurmuş olmaları, ÖSYM Başvuru Merkezlerine şahsen müracaat etmeleri ve başvurularını yaparken, doldurulmuş Aday Başvuru Formu ile birlikte nüfus cüzdanı veya süresi geçerli pasaportlarını yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

4. Başvuru Merkezlerinin adresi ÖSYM’nin internet sayfasında yer almaktadır.

5. ÖSYM’nin ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak veya bir başvuru merkezinden başvuru yapan adaylar, 95,00 TL olan sınav ücretini 17 Şubat - 27 Şubat 2016 tarihleri arasında kılavuzda belirtilecek bankalara yatıracaklardır. Sınav ücreti, ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecektir.

6. Adaylar süresi içinde sınav ücretlerini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır.

7. Bir başvuru merkezinden veya ÖSYM’nin ais.osym.gov.tr internet adresinden başvurusunu yapan ancak, sınav ücretini yatırmayan adayların sınav başvuruları tamamlanmamış olacağından bu adaylara Sınava Giriş Belgesi düzenlenmeyecek, bu adaylar sınava alınmayacaktır.

8. Engelli adaylar elektronik ortamda başvuru esnasında engel durumlarını belirteceklerdir.

9. Başvuru süresi içinde engelli olmayan, ancak, başvuru süresi tamamlandıktan sonra engelli duruma gelen adaylardan, engelli salonu dışındaki sınav salonlarında sınavlarını yapmalarına engel fiziki durumlarında meydana gelen değişiklikler (alçı, sargı bezi kullanma, hastalık, ortopedik engel, sağlık ile ilgili kullanılması zorunlu araç gereç vb.) Sayfa 2 / 6 sağlık raporu ile belgelendirilerek, Genel Amaçlı Dilekçe örneği ile sınavın yapılacağı hafta içerisinde Çarşamba günü saat 17.00’ye kadar ÖSYM-Sınav Hizmetleri Daire Başkanlığına ulaştırılacaktır. Bu adaylardan raporları kabul edilenler, “Engelli Salonu”nda sınava alınacaklardır. Engelli Salonu dışında sağlık nedeniyle de olsa herhangi bir alçı, sargı bezi, koltuk değneği vb. kullanılmayacaktır.

Sınava, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ilan edilen başvuru koşullarını taşıyan adaylar başvurabileceklerdir.  Adayların, sınava başvuru yapmadan önce Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından duyurulan başvuru koşullarını dikkatlice incelemeleri, tüm başvuru koşullarını taşıdıkları takdirde sınav ücretini yatırarak sınava başvuru yapmaları yararlarına olacaktır.

Sınava İlişkin Genel Bilgiler Temel İlke ve Kurallara aşağıdaki bağlantıdan erişilebilecektir.  Sınava başvuru yapacak adayların bu bilgileri dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Adaylara saygıyla duyurulur.