AÖL'de Resmi Açıklama Sınav Sonuçları 30 Ocak'ta Mı Açıklanacak?

AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 7-8 Ocak 2017 de yapılan AÖL sınav sonuçları peki ne zaman açıklanaak? Açık Öğretim Lisesi okuyan binlerce aday için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Peki AÖL sonuçları hangi tarihte açıklanacak? Sınavın ardından 2 haftaya yaklaşık bir süre geçmesinden sonra ''AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?'' sorusu sıkça aratılmaya başladı.Heyecanlı bekleyiş devam ediyor.AÖL resmi sayfasında ne zaman sınav açıklanacağı açıklandı.

AÖL'de Resmi Açıklama Sınav Sonuçları 30 Ocak'ta Mı Açıklanacak?
 7-8 OCAK AÖL SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Binlerce öğrencinin girdiği AÖL sınav sonuçları heyecan ile beklenmektedir. AÖL sınav sonuçları 30 Ocak tarihinde açıklanacak. Sınav sonuçları açıklandığında verdiğimiz linkte öğrenebilirsiniz. Sonuçlar açıklandığı an bilgilere buradan ulaşabilirsiniz

AÖL KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

18 yaşından gün almamış olan Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin yılda 2 dönem, 3. Dönem sınavının ilk günü itibariyle 18 yaşından gün almış olanların ise yılda 3 dönem kayıt yenilemeleri zorunludur. Öğrenciler, sınavlara girebilmek için Kayıt Yenileyerek ders seçimi yapmak zorundadırlar. Kayıt Yenileme tarihleri, Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü tarafından belirlenen iş takviminde yayınlanır. Öğrencilik durumu sistem üzerinde aktif veya donuk olan öğrenciler, katılım ücretini anlaşmalı bankalara yatırdığı günün mesai saatinin bitmesini bekleyecekler. Öğrencilik durumu sistem üzerinde silik olan öğrenciler Halk Eğitimi Merkezi veya Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüklerine müracaat ederek kayıt yenilme işlemlerini yaptıracaklardır. Öğrencilik durumu Aktif hâle gelen öğrenciler, sisteme girerek sınava girecekleri dersleri seçerler. 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı II. dönem kayıt yenileme işlemleri 30 Ocak-08 Şubat 2017 tarihinde yapılacak.

AÇIK LİSEDEN AÖL MEZUN OLMANIN ŞARTLARI NELERDİR?

Açık liseden mezun olmak için en az 192 krediye sahip olmanız gerekiyor. Anadolu liselerinden, fen liselerinden ve düz liselerden çok fazla alttan dersi olmadan mezun olan bir öğrenci son sınıfta açık liseye geçtiğinde bu kredinin bir hayli fazlasına sahip olduğu için sadece zorunlu beş dersi alarak mezun oluyor.

Ancak meslek liselerinden, imam hatip liselerinden mezun olan veya diğer liselerden çok fazla alttan dersle mezun olan bir öğrenci genelde 192 krediyi tutturamadığı için bu zorunlu derslerle birlikte seçmeli dersleri de alıyor. Öğrenci mezun olmak için 192 krediyi toplaması gerekiyor.

- 8 dönem zorunluluğu: Öğrencilerin lise hayatı boyunca toplam 8 dönem okumaları gerekiyor. Yani 192 kredisi olan bir öğrenci birinci ve ikinci dönem zorunlu olan on dersi alayım ve mezun olayım diyemiyor. Öğrencinin lise boyunca toplam 8 dersinin olması yetiyor.

- Alanlı okuyan öğrenciler için alan kredisi en az 80 ve üzeri olmalı.

- Alanlı okuyan öğrenciler için 112 kredi ortak, 80 kredi ise alan kredisi olmalı.

- Alansız okuyan öğrenciler için 120 kredi ortak, 72 kredi ise seçmeli derslerden alınan kredi olmalı


AÖL İKİNCİ DÖNEM SINAV TAKVİMİ

İkinci dönem sınavları ise 18-19 Mart 2017 tarihinde gerçekleştirilecek. İkinci dönem AÖL sınav giriş belgeleri 14 Mart 2017'de erişime açılacak.

AÖL GEÇME NOTU KAÇ?

AÖL ders geçme notu son değişikliklerle birlikte 45'ten 50'ye çıkarılmıştır. AÖL sınavından 50 alan öğrenci dersi geçer.