Bütünleme sınavları kaldırıldı iddialarına YÖK'ten cevap

YÖK'ün Üniversitelerde Bütünleme Sınavları'nın kaldırılmasına yönelik bir karar aldığı yönünde sosyal medyada bir süredir dolaşan söylentilerle ilgili en yetkili ağız olan YÖK Başkanı'ndan bir açıklama geldi. İşte YÖK Başkanı Yekta Saraç'ın bütünleme açıklaması..

Bütünleme sınavları kaldırıldı iddialarına YÖK'ten cevap

YÖK'ten bir başkan vekilinin imzası taklit edilerek sosyal medyada kullanılan bir belgeyle YÖK'ün bütünleme sınavlarını kaldırdığı yönünde bir açıklama yapılmış ve üniversite öğrencilerinin kafası karışmıştı. 

YÖK Başkanı Yekta Saraç söylentiler üzerine Twitter'den bir açıklama yaparak bütünleme sınavlarının kaldırıldığı yönündeki iddialara cevap verdi. Saraç Twitter sayfasında bütünleme sınavlarının kaldırıldığı yönünde resmi yazı olduğuna dair iddia edilen belgedeki imzanın taklit bir imza olduğunu ve öğrencilerin yanıltıldığını söyledi. 


Twitter'den yaptığı açıklamada Saraç, "Bütünleme sınavlarına dair bir Başkan Vekilimizin imzası taklit edilmek yoluyla sosyal medyada sahte bir yazılı belge paylaşılmaktadır. Bu konuda alınmış yeni bir kararımız yoktur. Bu yazılı belgeye ve habere lütfen itibar etmeyiniz." ifadelerine yer verdi. 

Sosyal Medya'daki belgede YÖK Başkan Vekili Hasan Mandal'ın ismi ve imzası taklit yoluyla kullanılarak 12 Ocak Tarihli bir belge olduğu ve YÖK Eğitim Komisyonu'nun aldığı kararla bütünleme sınavlarını kaldırdığı ve 2016-2017 güz dönemindeki bütün bütünleme sınavlarının sonuçlarının geçersiz olduğu iddia edilmişt. 

YÖK daha önce aldığı bir kararla bütünleme sınavı yapılıp yapılmayacağını üniversitelere bırakmış ve kendi yetkisini üniversitelere devretmişti.