Dünya devi site Türkiye'de sözlü ifade verdi

Dünyanın en büyük tatil ve gezi sitelerinden biri olan Booking.Com sitesi Türkiye’de haklarında açılan bir soruştumayla ilgili sözlü ifade verdi.

Dünya devi site Türkiye'de sözlü ifade verdi

Sitelerinde yer alan rezarvasyonlarda “en iyi fiyat garantisi” tabirini kullanan firmanın hakkında haksız rekabete yol açtığı iddiasıyla Rekabet Kurumu tarafından dava açılmıştı.


EN İYİ FİYAT GARANTİSİ REKABET SINIRLAYICI

Kurul Başkanı Ömer Torlak başkanlığında toplanan Rekabet Kurumu heyeti Booking.Com’un Türkiye’de hizmet veren Bookingdotcom Destek Hizmetleri Limited Şirketi’nin sözlü savunmasını almak için toplandı. Firmanın “en iyi fiyat garantisi” sloganı koyduğu rezarvasyonlarının gerçeği yansıtıp yansıtmadığının anlaşılmaya çalışıldığı toplantıda Türkiye Ofisi’nden yetkililer konuyla ilgili heyete bilgi verdi.


PARA CEZASI ÖNGÖRÜLÜYOR

Rekabet Kurumu Heyeti daha önce aldığı kararla firmanın konaklama tesisleriyle imzaladığı sözleşmelere dikkat çekerek fiyat ve kontenjanlarla en iyi fiyat garantisi denilmesinin rekabeti sınırlayan bir unsur olduğuna dikkat çekerek, kurul üyelerinin kanaatinin bu yönde oluştuğuna dikkat çektiler.


BOOKİNG.COM: BU REKABETE TEŞVİK EDER

Ardından BookingdotCom Destek Hizmetleri Limited Şirketi adına söz alan avukat Hakan Özgökçen, kurulun kararına itiraz ederek uygulanılması düşünülen para cezasının haksız olduğunu,firmanın uyguladığı en iyi fiyat garantisi uygulamasının rekabeti kısıtlamadığı,aksine rekabeti daha da arttırdığı yönünde bir savunmada bulundu.


11 OCAK'TA KARAR AÇIKLANACAK

Booking.Com’un savunmasını dinleyen heyet nihai kararını 11 Ocak’taki toplantıda verme kararı aldı. En çok kayrılan müşteri sıfatının ticari olarak rekabeti kısıtlamadığını aksine diğer firmalarıda daha fazla rekabete ittiğini savunan avukat,cezanın kaldırılmasını istedi.


11 Ocak’taki davada kurulun ne karar vereceği ve para cezası verilirse miktarının ne kadar olacağı merakla bekleniyor. Kararın 11 Ocak tarihinden önce alınması durumunda Rekabet Kurumu’nun internet sitesinden yayınlanacağı bildirildi.