Edirne'de açık öğretim lisesi sınavları yapılacak mı iptal edildi mi?

Kar yağışının etkili olduğu Edirne'de yarın yapılacak olan açık öğretim lisesi(AÖL)sınavlarının yapılıp yapılmayacağı öğrenciler tarafından merak ediliyor

Edirne'de açık öğretim lisesi sınavları yapılacak mı iptal edildi mi?

HABERGAZETE-Kar yağışının etkili olduğu Edirne'de yarın yapılacak olan açık öğretim lisesi(AÖL)sınavlarının yapılıp yapılmayacağı öğrenciler tarafından merak ediliyor.

Edirne'yi yoğun kar yağışı etkisi altına aldı. Kenti beyaza bürüyen kar yağışı bir çok araç yolda kalırken, kar yağışı yoğun bir şekilde yağmaya devam ediyor.

 

Haftasonu yapılacak Açık Öğretim Lisesi Sınavı'na girecek öğrenciler sınavların iptal edilip edilmeyeceğini merak ediyor. Zira geçen yl benzer şekilde Açık Öğretim Lisesi sınavlarının olduğu hafta Van,Hakkari ve Bitlis'te yoğun kar yağışı olmuş ve okullar tatil edilmişti. Tekirdağ Edirne ve İstanbul'u kapsayan böyle bir karar alınabileceğini ve sınavın ileri bir tarihte yeni basılacak kitapçıklarla yapılabileceği belirtiliyor. 


Haber Gazete olarak Edirne Valiliği'nden yada Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yarınki AÖL sınavlarıyla ilgili bir açıklama yapılması halinde sizlerle paylaşacağız. 


Yoğun kar yağışı kent merkezi ile ilçelerde ara ara şiddetini artırarak devam ediyor.

 

Kar yağışı ve tipi nedeniyle Havsa, İpsala, Keşan, Süloğlu ve Uzunköprü ilçelerine bağlı 63 köy yoluna ulaşım sağlanamıyor. Özel İdare Genel Sekreterliği ve Karayolları ekipleri yol açma çalışmalarını sürdürüyor. Arıza nedeniyle elektriksiz kalan 36 köye elektrik enerjisinin yeniden verilmesi için TREDAŞ ekipleri çalışıyor.

 

Edirne Belediyesi 11 ekiple, 11 bölgede karla mücadele sürdürüyor. Bulgaristan ve Yunanistan'a açılan sınır kapılarının kapanmaması için yoğun çaba sarf ediliyor. Karayolları ekipleri kar kürüme ve tuzlama çalışmaları gerçekleştiriyor.