İstanbul'da 9 Ocak Pazartesi okullar tatil mi? Vali Twitter'den yazdı

İstanbul'da kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Bu gece buzlanmanın olmasıyla birlikte karın bir süre yerde kalabileceği belirtiliyor. Bugün Açık Öğretim Lisesi sınavına bir çok aday gidemedi yada sınava yetişemedi. Pazartesi İstanbul'da okullar tatil olacak mı sorusu kafalarda varken İstanbul Valisi Vasip Şahin Twitter'den bir açıklama yaptı.

İstanbul'da 9 Ocak Pazartesi okullar tatil mi? Vali Twitter'den yazdı

İstanbul son 6 yılın en kar yağışlı kışını yaşıyor. İstanbul'un bazı ilçelerinde kar kalınlığının 1 metreyi geçtiği belirtiliyor. Haftasonu Açık Öğretim Lisesi Sınavları var ve bugün bir çok aday sınava giremeyerek mağdur oldu. Milli Eğitim Bakanlığı'nın İstanbul ve kar yağışının etkili olduğu iller için sınava giremeyenlere mazaret sınavı yapması bekleniyor. 


VALİ VASİP ŞAHİN'DEN AÇIKLAMA VAR

Kafalarda Pazartesi İstanbul'da okullar tatil olacak mı? soruları varken bugün İstanbul Valisi Vasip Şahin'den İstanbul'daki yol durumuna dair Twitter'den bir değerlendirme geldi. "An itibariyle İstanbul'da köprüler,otoyollar, ana arterler, metrolar trafiğe açık. Sürücülerin ikazlara ve kurallara uymalarını rica ediyorum" yazan Vali Vasip Şahin okulların tatil edilip edilemeyeceğine dair herhangi bir yorum yapmadı. 


KARAR PAZAR AKŞAMI VERİLECEK

HaberGazete'nin edindiği bilgilere göre; Pazartesi İstanbul'da okulların tatil edilip edilmeyeceği yarın akşam mevcut durum ve meteorolojik raporlar göz önüne alınarak kararlaştırılacak. Meteoroloji raporlarına göre Pazartesi öğlen saatlerine kadar kar yağışının devam etmesi bekleniyor. İstanbul'da özellikle kış lastiği kullanmayan araçlar trafikte ciddi problemlere yol açıyor. 


İSTANBUL'DA PAZARTESİ OKULLAR TATİL EDİLİR Mİ?

Dün kar temizliği esnasında Karayolları'na ait olan TEM gibi otoyolların temizlenmemesi üzerine gelen tepkilerle Büyükşehir Belediyesi araçlarını buralara yönlendirmiş ve şehrin merkezi noktalarında sıkıntılar yaşanmaya başlanmış,özellikle ara sokaklarda ciddi sorunlar başgöstermeye başlamıştı. Pazartesi günü trafikte oluşabilecek yoğunluğu önlemek ve istenmeyen kazaları engellemek için İstanbul genelinde okulların tatil edilebileceği ihtimali ağır basıyor