İstanbul'da bugün okullar tatil edildi mi?

İstanbul’da bu akşam yoğun bir kar yağışı bekleniyor. Kar yağışı öncesi kentte fırtına etkili oluyor. Yüksek kesimlerde kar yağışı 18:00’da başlarken AKOM’dan uyarı üstüne uyarı geliyor. Hava şartlarındaki zorlu şartlar elektrik hatlarını da vurdu ve kentin bir çok noktasına sağlıklı elektrik verilemiyor. Ayrıca Ambarlı açıklarında bir teknenin battığı haberi geldi. Teknede bulunan 2 kişiden birinin yaşamını yitirdiği belirtiliyor. Akşam saatlerinde trafikte kabusa dönerken akıllardaki soru yarın İstanbul’d

İstanbul'da bugün okullar tatil edildi mi?

İstanbul’da bu akşam yoğun bir kar yağışı bekleniyor. Kar yağışı öncesi kentte fırtına etkili oluyor. Yüksek kesimlerde kar yağışı 18:00’da başlarken AKOM’dan uyarı üstüne uyarı geliyor. Hava şartlarındaki zorlu şartlar elektrik hatlarını da vurdu ve kentin bir çok noktasına sağlıklı elektrik verilemiyor. 


Ayrıca Ambarlı açıklarında bir teknenin battığı haberi geldi.Teknede bulunan 2 kişiden birinin yaşamını yitirdiği belirtiliyor. Akşam saatlerinde trafikte kabusa dönerken akıllardaki soru yarın İstanbul’da okullar tatil mi değil mi sorusu.


İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN OKULLARIN TATİLİYLE İLGİLİ BİR KARAR ÇIKMADI


18:00'DEN SONRA YOĞUNLAŞTI

Beklenen kar yağışı İstanbul’da başladı ve dün şiddetli rüzgarla etkili olan yağmur bugün yüksek kesimlerde kar yağışına dönüştü. Anadolu Yakası’ndan özellikle etkili olan kar yağışı şehri beyaza bürümeye başlarkendüşük kesimlerde ise karla karışık yağmur var.


AKOM tarafından şehrin belli noktalarına yerleştirilen sensörler ve kamerlarla İstanbul’un dört bir yanı gözlem altında. Ayrıca 43 nokta da Buzlanma Erken Uyarı Sistemi Kuruldu


VALİ TWİTTER'DEN AÇIKLAMA YAPABİLİR

Meteoroloji’den gelen yoğun uyarılar sonrası İstanbul Valiliği’nin okullarla ilgili ne karar vereceği merak ediliyor. İstanbul’da yarın okullar tatil mi sorusunun bu akşam yanıt bulması bekleniyor. İstanbul Valisi Vasip Şahin’in tatil olması halinde Twitter’den duyurması bekleniyor.


Yoğun karın başlamasıyla iş çıkışının denk gelmesi İstanbul’da trafiğin resmen kilitlenmesine neden oldu ve yüzde 80’lik bir trafik yoğunluğu yüzdesine ulaştırdı.


Kar yağışı sonrası bazı ilçelerde elektrik kesintileri yaşandığı haberleri de geliyor. Kartal’dan Büyükçekmece’ye kadar bir çok ilçedeuzun süreli ve bazıları hala devam eden kesintiler yaşandığı bilgisi var. 186’yıarayan vatandaşlar elektriklerin gitmesiyle duran kombilerinden dolayı evlerinin buz gibi olduğundan yana dert yanıyorlar. 186’nın sürekli meşgul olması sosyal medyada alay konusu oldu.


30 CM'Yİ BULABİLİR


Bu akşam ve gecenin ilerleyen saatlerinde  etkisini arttıracak kar yağışıyla birlikte kar Kalınlığının yer yer 30 santimetreye ulaşacağı belirtilirken öte yandan kuvvetli fırtınalarında çıkabileceği, bununda yılbaşına kadar karın belli noktalarda toplanmasına neden olabileceği belirtiliyor.


AKOM'DAN UYARI ÜSTÜNE UYARI


18:00’den sonra her saat biraz daha yoğunlaşacak bir karyağışı bekleniyor. Hem meteoroloji hemde AKOM uyarı üstüne uyarı yapıyor. Hafta sonuna kadar etkili olacak kar yağışıyla beraber öğrenciler İstanbul Valisi’nden müjdeli bir haber bekliyor.


İSTANBUL'DA OKULLAR YARIN TATİL OLACAK MI?


İstanbul Valiliği’nden henüz bir açıklama yapılmadı. Fakat böyle önceden bilinen kar yağışı günlerinde kar tatili haberleri önceki geceden geliyor. İstanbul Valisi Vasip Şahin’in de bu konudaki duyarlılığı biliniyor ve okulların tatil olması halinde Twitter’den bunu öğrencilere duyuracağı belirtiliyor. Özellikle servis şoförleri ve okula servise gitmeyen öğrencilerin okulların tatil olması yönünde yoğun talepleri var.