İstanbul’da yarın açık lise sınavları yapılacak mı! İptal edildi mi?

İstanbul'da yarın yapılacak olan açık lise sınavları yoğun kar yağışı sonrası tatil edildi mi yoksa yarın İstanbul'da açık lise sınavları yapılacak mı? Açıköğretimde okuyan binlerce öğrenci bugün sosyal medyada bu soruyu soruyor. Henüz İstanbul Valiliği'nden yada İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılmış bir açıklama yok. Bu konuda bir açıklama olursa sizlerle paylaşacağız.

İstanbul’da yarın açık lise sınavları yapılacak mı! İptal edildi mi?

HABER GAZETE- İstanbul’da yoğun kar yağışı 18:00 sularında başladı ve 36 saat aralıksız süreceği belirtiliyor. Merkezi yerlerde tipiyle beraber yağan kar yağışı sonrası haftasonu açık öğretim sınavına ve mesleki açık lise sınavlarına girecek öğrenciler sınavların yapılıp yapılmayacağını merak ediyor. İstanbul Valiliği’nden yada İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğünden bu konuda açıklama var mı? Detaylar Haber Gazete’nin haberinde..


Yarın Türkiye genelinde açıköğretim lisesi sınavları var ve öğrenciler İstanbul’daki yoğun kar yağışı sonrası yarın açıköğretim sınavlarının iptal edilip edilmeyeceğini soruyor. Bu konuda İstanbul Valiliği’nden yada İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılmış bir açıklama yok! İstanbul’da açık öğretim sınavlarının yapılıp yapılmayacağıyla ilgili bir haber olduğunda sizlerle paylaşacağız.


Yarın hem açıköğretim lise sınavları hemde açık öğretim meslek lisesi sınavları yapacak. Cumartesi ve Pazar 4 oturumda yapılacak sınavlarla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı’nın nasıl bir karar alacağı merak ediliyor. 


GEÇEN YIL DOĞUDA ERTELENMİŞTİ


    Teknik olarak Milli Eğitim Bakanlığı Açık Öğretim Lise sınavlarını iptal edip ileri bir tarihte yapabiliyor. Geçen yıl Van Bitlis ve Hakkari'de yoğun kar yağışı sonrası Açık Öğretim Lisesi sınavları iptal edilmiş ve ileri bir tarihte farklı bir soru kitapçığıyla yeniden yapılmıştı.