İşte 30 Aralık Cuma kar tatili olan iller

Kar yağışı yurdu etkisi altına alınca kar tatili haberleride ardı ardına gelmeye başladı.Bir çok ilde 30 Aralık Cuma günü tatil ilan edildi.Kar tatili olan iller hangileri detaylar haberimizde.

İşte 30 Aralık Cuma kar tatili olan iller

Kar yağışı yurdu etkisi altına alınca kar tatili haberleride ardı ardına gelmeye başladı.Bir çok ilde 30 Aralık Cuma günü tatil ilan edildi.Kar tatili olan iller hangileri detaylar haberimizde.

 

İŞTE KAR TATİLİ OLAN İLLER VE İLÇELER

Balıkesir; Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde ilk ve orta dereceli okullar yarın da tatil edildi.

 

Manisa; Manisa’nın Kula ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle taşımalı sistemle eğitim gören öğrenciler için okullar bir gün tatil edildi. Kula Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle resmi taşımalı eğitime tabi öğrenciler ile Encekler Mahallesi İlk ve Ortaokulu öğrencileri için 1 gün tatil edildiği belirtildi. Ayrıca ilçe merkezinde bulunan ve diğer mahallede bulunan okullar eğitimlere devam edileceği belirtildi.

 

Çankırı; Çankırı’da, yoğun kar yağışı nedeniyle il genelindeki okullarda yarın eğitim yapılmayacak. Çankırı Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, devam eden kar yağışı ve oluşabilecek buzlanma nedeniyle il genelindeki resmi ve özel tüm eğitim kurumlarında yarın eğitime ara verildiği belirtildi. Açıklamada, kamuda görevli hamile ve engellilerin de yarın idari izinli sayılacağı kaydedildi.

 

Bilecik; Bilecik kent merkezi ve 5 ilçede kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi. Bilecik Valiliğinden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe merkezi ile Pazaryeri, Bozüyük, Söğüt, Gölpazarı ve Yenipazar ilçelerinde eğitime bir gün ara verildiği bildirildi. Açıklamada, kamuda çalışan engelli ve hamilelerin de bir gün idari izinli sayılacağı belirtildi.

 

Uşak; Uşak’ta, kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitim yapılan okullarda eğitime bir gün ara verildi. Uşak Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, hava tahmin raporlarında bildirilen mevcut hava şartları, yağış durumu ve en son meteorolojik veriler göz önünde tutularak, il genelinde Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı taşımalı eğitim yapılan ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 30 Aralık Cuma günü ara verildiği bildirildi.

 

Bursa; Bursa Valiliği kötü hava koşulları nedeniyle Büyükorhan, Harmancık, Keles ve Orhaneli ilçelerinde bulunan ilk, orta öğretim okullarda eğitime yarın ara verdi. Yurdu etkisi altına alan kötü hava koşulları Bursa’da yaşamı olumsuz etkiliyor. Yetkililer, kötü hava koşullarının devam etmesi halinde diğer ilçeler hakkında da karar vereceklerini söylediler.


Çanakkale; Çanakkale’de kar yağışı nedeniyle Çan, Yenice ve Ayvacık ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar yarın da tatil edildi.

 

Nevşehir; Nevşehir’de gece başlaması beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle okullarda yarın eğitim yapılmayacak. Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, gece başlayıp cumartesi günü öğle saatlerine kadar devam etmesi beklenen yoğun kar yağışı dolayısıyla il merkezi ve tüm ilçelerde eğitim öğretime yarın ara verildi.