Kardan dolayı AÖL'ye giremeyenler için mazaret sınavı yapılacak mı?

İstanbul'da bugün yoğun kar yağışı nedeniyle onlarca aday sınav salonlarına vaktinde yetişemeyerek sınava giremedi. İstanbul Valiliğine tepki gösteren adaylar sınavın ertelenmesi gerekirken ertelenmediğini belirterek Valiiği suçladılar. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan sınava giremeyen adaylara müjdeli haber var.

Kardan dolayı AÖL'ye giremeyenler için mazaret sınavı yapılacak mı?

 Bugün İstanbul tam anlamıyla kara kışı yaşıyor ve binlerce öğrencinin girdiği AOL ve MAOL sınavları yapıyor. Açık Öğretim Lisesi'nin okuyan onlarca öğrencinin gireceği sınava saatinde yetişmekte bazı adaylar başarılı olsa da, bazı adaylar zorlu şartlar ve yoğun kar yağışı nedeniyle sınav salonuna vaktinde varamadı. 

 

TEPKİLER GİTGİDE ARTIYOR

Sınava yetişemeyen adaylardan sınavları ertelemeyen Valilik ve Milli Eğitim Bakanlığı sert eleştirilere tabi tutuldu ve telafisi olmayan bir sınava giremediklerini, bir dönem kaybettiklerini ifade ederek, "Bu kadar kar yağmışken,İstanbul'un bir çok yerinde anayollarda bile trafik durmuşken bu sınavı hangi mantıkla ertelemediler anlamış değiliz." diyerek tepki gösterdiler. 

 

Kardan dolayı AÖL'ye giremeyenler için mazaret sınavı yapılacak mı?

Haber7.Com sitesi bu konuyu Milli Eğitim Bakanlığı'na sordu. Bakanlık yetkilileri sınavı genel olarak ertelemeyi düşündüklerini fakat sıkışık sınav takvimi nedeniyle bu karardan vazgeçtiklerini ifade ederek, İstanbul gibi yoğun kar yağışının yaşandığı illerde sınava giremeyen öğrencilerle ilgili mazaret sınavı  hakkı verilmesinin gündemde olduğunu söylediler.