LYS Kısa cevaplı soru örnekleri ÖSYM yayınladı

ÖSYM nasıl olacağı merak edilen LYS'de çıkacak açık uçlu soru örneklerini yayınladı. Toplam 17 sayfadan oluşan açık uçlu soru örnekleri kılavuzunda adayların kafasında oluşan açık uçlu sorular yada diğer adıyla kısa cevaplı soruların nasıl sorulacağı sorusu da aydınlatılmış oldu.

LYS Kısa cevaplı soru örnekleri ÖSYM yayınladı

Bu yıl ilk kez sorulacak olan Kısa cevaplı sorular diye nitelendirilen sorulardan örnek sorular hazırlayan ÖSYM Başkanlığı sınava girecek adayların kafalarındaki soru işaretlerini kaldırmak istiyor. Kısa cevaplı sorulardan önümüzdeki yıllarda daha fazla sorulması bekleniyor. 

 

Bu sorularla öğrencinin bilgisinin daha doğru ölçülebildiği görüşünde olan ÖSYM, 2017 LYS Sınavı'nda bazı bölümlerde bu sorulardan 3 tane soracak ve öğrencilerin bilgilerini ölçecek. Bu yılki LYS için kısa cevaplı sorular için pilot uygulama olacak diyebiliriz. 


İşte Haber Türk Gazetesi'nin ulaştığı ÖSYM'nin Kısa Cevaplı Soru Örnekleri

 

Matematik'te kısa cevaplı sorular nasıl olacak?

ÖSYM Kılavuzunda yer alan bilgilere göre LYS 1’deki 80 Matematik sorusunda 3’ü kısa cevaplı soru şeklinde olacak. Adaylar doğru cevabı optik formun arkasındaki alana yazacak ve kodlayacak. Özelikle kodlamanın titiz bir şekilde yapılması gerekiyor sorun yaşamamak adına.

Fen Bilimleri'nde kısa cevaplı Sorular Nasıl Olacak?

LYS 2’de Fizik,Kimya ve Biyoloji testlerinin her birinde 30 soru olacağını ve bu sorulardan 1’inin kısa cevaplı soru olacağını açıkladı.  Bu testler için 45’er dakika cevaplama süresi olacak. 


Edebiyat-Coğrafya Sınavlarında Açık Uçlu Sorular Nasıl Olacak?

LYS 3’e yer alan Türk Dili ve Edebiyatı Testi’nde 2 Soru, Coğrafya Testi’nde 1 soru kısa cevaplı soru olacak. Adaylar bu sorunun ilgili alanına cevaplarını yazıp kodlamalarını yapacaklar. 

Sosyal Bilimler Sınavı'nda Açık Uçlu Sorular Nasıl Olacak?

LYS 4’te bulunan Tarih ve Coğrafya 2 testlerinde 1’er kısa cevaplı soru olacak. Felsefe Grubu ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi testinde tüm adaylar için ortak bir kısa soru olacağını açıklayan ÖSYM’nin kılavuzda defalarca cevabı doğru yazılan ama kodlanmayan soru geçersiz olacaktır ibaresini yazarak buna dikkat çektiği görüldü. 


Yabancı Dil Sınavı'nda Açık Uçlu Sorular Nasıl Olacak?

LYS 5’te yer alan Yabancı Dil Testi’nde 3 sorunun kısa cevaplı soru olacağını açıklayan ÖSYM Başkanlığı, açık uçlu kısa cevaplı sorularında yine optik okuyucu ile okunacağının bilgisini vermiş oldu. 

4 YANLIŞ BİR DOĞRUYU GÖTÜRMEYECEK

Kısa cevaplı soruların değerlendirilmesinde bir yeni uygulama da 4 yanlışın bir doğruyu götürmesinin iptal edilmesi olarak göze çarptı. LYS’de sadece kısa cevaplı sorularda 4 yanlış bir doğruyu götürmeyecek. Diğer çoktan seçmeli sorularda aynı sistem devam edecek. Kısa cevaplı soruların sayısının önümüzdeki yıllarda daha da artması bekleniyor.