Marmara Üniversitesi Mehmet Genç Külliyesi’nde Seminer

Marmara Üniversitesi Mehmet Genç Külliyesi’nde 25 Nisan Pazartesi Günü Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okul öğrencileri için organize ettiği Kariyer Günleri’ne destek olan GNC Makina, talaşlı imalat sanayindeki son gelişmeleri aktardı.

Marmara Üniversitesi Mehmet Genç Külliyesi’nde Seminer

GELECEĞİN TEKNİSYENLERİNE ALTIN DEĞERİNDE TÜYOLAR

Öğrencilerle bir araya gelen GNC Makina, daha önce aynı sıralarda oturan ve profesyonel hayatta mesleğini gerçekleştiren bir teknik servis çalışanının anlattığı gelişim yolculuğu hikayesi ile öğrencilerin kariyer planlamalarına destek oldu.

Talaşlı İmalat Sanayi’nde önemli bir güce sahip olan GNC Makina, 2022 yılında başlattığı sosyal sorumluluk projeleri kapsamında meslek liseleri ve üniversitelere yönelik çalışmalara ağırlık verdi.


Bu kapsamda Türkiye’deki üniversiteler, meslek yüksek okulları, meslek liseleri ile de ortak çalışmalar yürüten GNC Makina, Marmara Üniversitesi’nin Maltepe’deki Mehmet Genç Külliyesi’nde yer alan Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine düzenlediği Kariyer Günleri’nin de destekçisi oldu.


Öğrencilerin kariyer planlarını desteklemek üzere gerçekleşen organizasyonda öğrencilerle bir araya gelen GNC Makina yöneticileri 25 Nisan saat 14.00 ila 16.00 arasında öğrencilere sektörün son durumunu anlatan sunumlar yaptı ve sunumların ardından öğrencilerin sorularını yanıtladı. Programda firma adına konuşan GNC Makina İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Mete Tanır’ın öğrencilerin kariyer yolculuklarında dikkat etmesi gereken bilgileri aktarmasının ardından, GNC Akademi Müdürü Soley Agakay GNC Akademi’nin kuruluş hikayesinden, Akademi’de verilecek derslere ve kazanımlara kadar detaylı bilgi aktardı.  GNC Makina faaliyetlerini aktaran Pazarlama ve Kurumsal İletişim Yetkilisi Hale Keskin’in ardından aynı okuldan mezun olan halen GNC Makina Teknik Servis Uzmanı Hünkar Can Köçer de deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.


Oldukça ilgi gören önce firmanın tanıtıldığı sunumda IK Genel Müdür Yardımcısı Mete Tanır; “Meslek hayatınız boyunca zaman zaman fırtınalarla, bazı engellerle karşılaşabilirsiniz. Önemli olan bu engelleri sırtınızda yük olarak taşımamaktır. Yük olarak taşırsanız dikey bir büyüme ile karşılamayabilirsiniz, ancak bu taşı bir basamak, gelişim konusu olarak görürseniz kariyerinizde yükselişiniz dikey yönlü olacaktır” dedi. Meslekle ve sektörle ilgili değerli bilgileri içeren sunumun ardından öğrencilerin sorularını yanıtlayan GNC Makina yetkilileri çalışma hayatına atılacak öğrencilerin ileriye dönük planları için onlara ışık tuttu.