Marmara Üniversitesi'nde ihraç arbedesi

Marmara Üniversitesi'nde ihraç edilen akademisyenlere destek anlamında basın açıklaması yapmak isteyen gruba başka bir grup tarafından tepki gösterilince bir anda ortalık karıştı ve olay çıktı. Polisin müdahale ettiği olayda tehlikeli bir gerginlik yaşandı. Taş ve şişelerin havada uçuştuğu olaylı basın açıklamasının ardından polis güvenlik önlemlerini arttırdı.

Marmara Üniversitesi'nde ihraç arbedesi
Marmara Üniversitesi'nde bugün ihraç gerginliği yaşandı. Üniversitede ihraç edilen akademisyenler için bir grup destek açıklaması yapmak için basın toplantısı düzenledi. Polis gözetiminde yapılan basın açıklamasında, karşıt görüşlü öğrencilerin tepki göstermesi,sonrada taş ve şişe fırlatması üzerine gerginlik büyüdü. 

Polis öğrencilere müdahale etti ve arbede yaşandı. Polis üniversite içindeki öğrencileri dağıttıktan sonra daha sonra üniversite dışından gelen bir grupta açıklama yapan gruba taş ve şişeler fırlatınca yeni bir gerginlik daha yaşandı. 

Polisin zamanında müdahalesiyle gerginlik büyümeden yatıştırılırken,üniversite çevresinde polis güvenlik önlemlerni arttırdı.