Uluslarası Pınar Çocuk Resim Yarışması başlıyor

38. Uluslararası Pınar Çocuk Resim Yarışması’nda Hayaller Renklerle Buluşuyor

Uluslarası Pınar Çocuk Resim Yarışması başlıyor

38’inci Uluslararası Pınar Çocuk Resim Yarışması bu yıl serbest olarak “Hayalini Çiz” temasıyla başlıyor. Her yıl birbirinden farklı temalarla minik ressamların yeteneklerini gösterdiği yarışmada çocuklar bu kez, sınırsız hayal dünyalarını resmedecek. Türkiye, KKTC ve Almanya’dan 6-14 yaş arasındaki tüm çocukların resimlerini gönderebileceği yarışmaya sosyal medyadan #pinarcocukresimyarismasi hashtag paylaşımıyla katılmak mümkün. Ödül ve sertifikalarını İzmir’de gerçekleşecek ödül töreninde alacak olan minik ressamlar arasından 3 öğrenci, bir yıllık eğitim bursunun da sahibi olacak.

Türkiye'nin en uzun soluklu resim yarışması olan Uluslararası Pınar Çocuk Resim Yarışması, bu yıl 38’inci kez başlıyor. “Hayalini Çiz” temasıyla düzenlenen yarışma Türkiye, KKTC ve Almanya’dan 6-14 yaş arası tüm ilk ve ortaöğretim öğrencilerini bekliyor. Katılan tüm eserlerin jüri tarafından değerlendirileceği 38. Uluslararası Pınar Çocuk Resim Yarışması’nda, Türkiye’de 7 bölge, yurtdışı katılımları, özel öğretim kurumları ve sosyal medya kategorilerinde toplam 9 minik sanatçı tablet ve profesyonel resim malzemesi ödüllerinin sahibi olacak. Yarışmaya sosyal medya kanalları üzerinden başvurmak isteyen minik ressamların #pinarcocukresimyarismasi hashtagi ile paylaşım yapmaları yeterli. Çocuklarınhayallerini çizecekleri resimleri PTT Kargo aracılığıyla da gönderebilecekleri yarışma için son katılım tarihi 1 Nisan 2019.

“Teknoloji çağında, çocukların el becerilerinin ve yaratıcılıklarının gelişmesi için resim yapmaları desteklenmeli”

Uzun yıllardır Uluslararası Pınar Çocuk Resim Yarışması’nda jüri olan Prof. Dr. Mümtaz Sağlam, yapılan araştırmalarda resimle ilgilenen çocuklarda zeka, özgüven ve sezginin yaşıtlarına oranla daha geliştiğini söylerken, çocukların yeteneklerinin her zaman desteklenmesi gerektiğinin altını çizdi. Resim sayesinde çocukların düşünce, duygu ve beklentilerini özgürce ifade ettiklerini vurgulayan Sağlam, “Sınırsız bir hayal dünyasına sahip olan çocukların, teknoloji çağında el becerilerini kaybetmemeleri için onları resimle buluşturarak, yeteneklerini keşfetmelerini sağlamalıyız” dedi.

Çocuklar Atölyelerde Sanatla Buluşacak

Sanata verdiği önemi 38 yıldır sürdürdüğü Pınar Çocuk Resim Yarışması ile gösteren Pınar, geçen yıl yoğun ilgiyle karşılanan Çocuk Resim Atölyesi etkinliklerine bu yıl da devam ediyor. Yarışma süresi boyunca 8 ilde düzenlenecek Pınar Çocuk Resim Atölyeleri, uzman eğitmenler eşliğinde minik ressamların hayallerine ev sahipliği yapacak. İlki İstanbul Galata Rum Okulu’nda gerçekleşen atölye, Nisan sonuna kadar Bursa, İzmir, Eskişehir, Gaziantep, Şanlıurfa, Trabzon ve Samsun’da miniklere sanatı sevdirmeye devam edecek.

Minik sanatçılar ödüllerini İzmir’de alacak

Türkiye'nin 7 farklı bölgesinden, KKTC ve Almanya’dan ödül alan öğrencilere Haziran ayında İzmir’de gerçekleştirilecek törende hediyeleri ve sertifikaları takdim edilecek. Ödül sahibi 3 yarışmacı, ayrıca Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı aracılığıyla bir yıllık eğitim bursunun da sahibi olacak.