Van'da AÖF Sınavı başladı

AÖF sınav nedeni ile yapılmayacak mı? 14 Ocak Cumartesi ve 15 pazar günü AÖF sınavı sınavı yapılacak mı? Türkiye genelinde meydana gelen etkili yağış sınavı erteleyecek mi? AÖF sınavı ertelenecek mi?Hangi ilerde AÖF tatil olacak?işte ayrıntılar haberin detayında yer almaktadır.

Van'da AÖF Sınavı başladı
AÖF de final Cumartase ve Pazar günü yapılacak. Türkiye geneli meydana gelen kar yağışında sınavların ertelenmesi ile ilgili henüz bir bilgi elde edilemedi.Bilgi elde edildiğinde hemen sitemizde bulabilirsiniz.Türkiye de ki olumsuz hava şartları sınavları erteleyip erteleyemeceği konusunda henüz bir bilgi alınmadı bilgiler alındığında sitemizde bulabilirsiniz.


SINAVLARI İPTAL EDEN ÜNİVERSİTELER
Yıldız Teknik Üniversitesi, Mimar Sinan Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi dönem sonu sınavlarını erteledi.
Üniversiteler web sayfalarından sınav iptallerine ilişkin duyuru metni yayınladı. Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Arat iptallerine ilişkin olarak; “Yönetim olarak, meteorolojinin verilerini dikkate alıp bugünkü sınavların ertelenmeyeceğini duyurmuştuk. Ancak sabah saatlerinde aniden meydana gelen olumsuz hava koşulları nedeniyle sınavlar gecikmeli olarak ertelemek zorunda kaldık. Yaşanan bu olumsuzluktan dolayı tüm öğrencilerimizden özür dileriz ”duyurusunda bulundu.

İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörlüğü üniversitenin web sayfasından yayınladığı duyuruda; “Değerli Öğretim Üyelerimiz ve Öğrencilerimiz, İstanbul'da etkili olan olumsuz hava koşullarının devam etmesi ve bu durumun şehir içi ulaşımı güçleştirmesi nedeniyle 9 Ocak 2017 Pazartesi günü 15.30'dan sonraki Final Sınavları 16 Ocak Pazartesi günü 15.30 sonrasına ertelenmiştir. 9 Ocak 2017 Pazartesi 15.30 öncesi sınavlara katılamayan öğrencilere şart aranmaksızın mazeret hakkı tanınmıştır. 10 Ocak 2017 Salı günü yapılacak lisans, lisansüstü, Araştırma Görevlisi sınavları vb. tüm sınavlar, sınav programı aynı kalmak üzere 17 Ocak 2017 Salı gününe ertelenmiştir.” ifadelerini kullandı.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi web sayfasında; “9 Ocak Pazartesi, 10 Ocak Salı, 11 Ocak Çarşamba 2017 tarihlerinde yapılacak güz dönem sonu sınavları ve bu sınavlar kapsamında yapılması istenen proje, ödev, uygulama vb. teslimler hava muhalefeti nedeniyle sırasıyla 16 Ocak Pazartesi, 17 Ocak Salı, 18 Ocak Çarşamba 2017 tarihlerinde yapılacaktır” duyurusunda bulundu.

Yıldız Teknik Üniversitesi’nin resmi twitter sayfasına eklediği duyuru ilanı ise şöyle ; “9 Ocak Pazartesi günü yoğun kar yağışı nedeniyle saat 12.00’dan itibaren yapılacak olan sınavlar iptal edilmiştir.12.00’dan önce yapılan sınavlara giremeyenlerin sınavları ise ilgili birimler tarafından belirlenecek gün ve saatte telafi edilecektir.10 Ocak 2017 Salı günü tatil olup olmayacağı hava koşullarına göre gece 21.00’dan itibaren web sayfamızda ilan edilecektir” 

PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILACAK?

AÖF not ortalaması hesaplamak için güz dönemi şartlı geçilen derslerden geçilmiş olması, güz dönemi sonundaki veya sonraki bahar dönemi sonundaki Genel Not Ortalaması 2,00 ve üzerinde bir not alınmış olması gerekmektedir.

Öğrencilerin bahar dönemindeki şartlı geçtikleri derslerden geçebilmeleri içinse bahar dönemi sonundaki veya sonraki güz dönemi sonundaki Genel Not Ortalaması 2,00 ve üzeri olması gerekmektedir.

Tek ders sınavı sona erdi: Üç ders sınavı dönemi başlıyor

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, sisteme kayıtlı olan 1.5 milyon öğrenciye müjdeli haber verdi. Gündoğan “Açıköğretim İktisat ve İşletme Fakültelerinden mezun olmasına tek dersi kalan öğrencilerin dönem uzatmamaları için uygulanan tek ders sınavlarının, bu yıldan itibaren üç derse çıkarıldı” dedi. Ve uyardı: Bu sistem tüm uygulamalarda geçerli değildir!