Sosyal Medya Üzerinden Araba Satan Girişim

Son zamanlarda her sektörde kendini göstermeye başlayan sosyal medya, araba alım satımında da etkili olmaya başladı.

Sosyal Medya Üzerinden Araba Satan Girişim

Özellikle Instagram ve Facebook'un araba almak ya da arabasını satmak isteyenler için cazip bir mecra haline geldiği gözleniyor.

Sosyal medyada araba alım satım ilan sayfaları arasında takipçi sayısı, satış oranı ve müşteri memnuniyeti yönünden dikkat çekici bir başarı sergileyen ilandayım sayfasının kurucusu genç girişimci Alperen Doğru ile sayfası ve projeleri hakkında bir sohbet gerçekleştirdik.

İlandayım'ı kısaca özetler misiniz ?

İlandayım olarak en etkili olduğumuz sosyal medya instagram. Instagramda yayınlanan ilanlar Facebook sayfamızda da yayınlanıyor ve son zamanlarda Facebook üzerinden de verim almaya başladık. Sosyal medya hesaplarımızdan ayrı olarak yürüttüğümüz internet sitemizde ise son zamanlarda yaptığımız yatırımlarla verimliliği arttırmayı hedefliyoruz

İnsanlar instagramdan araba satma işine sıcak bakıyor mu ?

Tabiki başlarda ön yargı ile yaklaşan takipçimiz çok oluyordu fakat zaman içinde sayfamız aracılığıyla yaptığımız satışlar ve bu satışları takipçilerimiz ile paylaşmamız güven ortamı oluşturdu. Şuan satılmayan araç sahipleri bile etkileşimden ve geri dönüşlerden çok memnun olduklarını söylüyorlar.

İlandayım olarak sadece instagramda mı aktifsiniz ?

Instagram'a ek olarak Facebook sayfamızda da paylaşım yaparak instagram kullanmayan orta yaş üstü kitleye ulaşmayı hedefliyoruz. Ayrıca instagramdan bağımsız olarak yürüttüğümüz ilandayim.com internet sitemizden ücretsiz ilan verme olanağı da sunuyoruz.

İlan sitelerine göre artısı nedir ?

Bütün ilanlar marka model gözetmeksizin tüm takipçilerimizin önüne çıktığı için aklında olmamasına rağmen uygun bulunan bir araç potansiyel alıcının ana sayfasına düşüp ilgi görebiliyor. İlan sitelerinde detaylı filtreleme sonucu ortalama bir ilan 200 - 1500 görüntülenme alırken paylaşılan bir ilan sadece instagram sayfamızda ortalama 50 binin üzerinde görüntülenme alıyor.

Sayfanız üzerinden satış oranları nasıl ?

Son 1 senede 300'den fazla araç sayfamız aracılığıyla satıldı ve bu satışları ilan sahibinden izin alarak şeffaf bir şekilde sayfamız takipçileri ile paylaşıyoruz.