24 Ocak Merkez Bankası kararları saat kaçta açıklanacak?

Piyasaların sene başından beklediği Merkez Bankası'nın kritik kararı bugün açıklanıyor. Merkez Bankası'nın faiz artırımı yapıp yapmayacağı,yaparsa kaç puanlık bir faiz arttırımı yapacağı piyasalar tarafından bekleniyor.

24 Ocak Merkez Bankası kararları saat kaçta açıklanacak?
Bugün Merkez Bankası toplanıyor ve döviz kurlarındaki oynaklığın önüne geçmek için bir takım adımlar atan bankanın bu toplantıda daha büyük bir adım atması bekleniyor. 

Merkez Bankası'nın faiz kararını saat 14:00'te açıklaması bekleniyor. Piyasa beklentileri faizin artırılmasının kesin olacağı ama miktarının ne olacğaının önemli olduğu yönünde oluşuyor. 

Önce haftalık repo ihalesi açmayarak dövize müdahale eden Merkez Bankası akabinde de likidite arttırma aracını kullanmıştı. Piyasa uzmanları faiz arttırımının çok güçlü bir olasılık olduğuna dikkat çekiyor ve faizin değiştirilmeyeceğine dönük beklenti içinde olanlarda azınsanmayacak kadar çok. Hâl böyle olunca tüm piyasa Merkez'in 14:00'te ne açıklayacağına odaklanmış durumda..


Merkez Bankası'nın kararı öncesi dolar kuru yükseliş eğiliminde ve 3.76 ile 3.78 bandı arasında inişli çıkışlı bir seyir hakim dolarda.. Bankanın kararının ardından dolarda nasıl bir hareketlenme olacağı büyük merak konusu...