Altın fiyatları Trump tedirginliğiyle artıyor

2016’yı bitirmeye sayılı günler kala altın fiyatlarında ciddi bir hareketlilik yaşanıyor. Donald Trump’un 20 Ocak’ta başkanlık koltuğuna oturarak direksiyon başına geçecek olması ve Trump’a dair belirsizlikler yatırımcıları güvenli liman olan altına yöneltiyor.

Altın fiyatları Trump tedirginliğiyle artıyor

Piyasa araştırmacılarının saptamalarına göre; Altın fiyatlarında yükselişinin temelinde Trump’un göreve gelmesiyle birlikte yaşabilmesi muhtemel belirsizlik ortamı ve dünya genelinde artan jeopolitik riskler olduğu belirtiliyor.


ONS'UN GÖZÜ YUKARILARDA

FED’in faiz artırım kararı ve 2017’de faizi 3 kez artırabileceğine dönük sinyaller altının ONS fiyatını 1120 dolarlara kadar indirmişti. Hafta başından itibaren altının ONS fiyatı kademeli olarak 1150 dolar seviyelerine kadar çıktı.


Dün sert bir yükselişle 1150’lerde tutunan altının ONS fiyatının gözünü yukarıya çevirdiği görülüyor. Buna Türkiye’de doların yükselmesi de eklenince dün gram altının fiyatı 130 TL’nin üzerine çıkarak son 2 ayın en yüksek seviyesine ulaştı.


"2017'DE DOLAR FAZLA YÜKSELMEZ"

3.53 civarında tutunan dolar fiyatlarında  da yönün yukarı olduğu belirtiliyor. Bugün bir analiz yayınlayan Uluslararası bir yatırım firması Doların daha fazla yukarı gitmesini beklemediklerini belirterek,2017’de doların çok yukarılara gidemeyeceği öngörüsünde bulundu.


DOLAR FİYATLARI 2 PARAMETREYİ TAKİP EDİYOR

Türkiye’de dolar fiyatları gözünü Anayasa Değişikliği Kanunu’ndaki gelişmelere dikmiş durumda. Yasanın meclis aşamasında ciddi tartışmaların yaşanacağı ve CHP’nin “ülkeyi böldürtmeyeceğiz.” Söyleminin piyasalara nasıl yansıyacağı merak ediliyor.


Öte yandan El Bab’da yürütülen Fırat Kalkanı operasyonundaki gelişmelerde Türkiye’yi yakından ilgilendiriyor ve Türkiye’nin daha da aşağılara inme politikasının jeopolotik riskler taşıması nedeniyle doların 3.70’lerin üzerine çıkma ihtimali olduğu belirtiliyor.