Altın fiyatları yıl sonuna doğru yukarı tırmanıyor

2016'yı bitirmek üzereyken Altın'ın ONS fiyatı dünya genelinde bir sıçrayış yaparak hafta başından beri kazandırmaya devam ediyor. Altındaki yükselişin nereye kadar süreceği merak edilirken Dolar'da da yön yukarı.

Altın fiyatları yıl sonuna doğru yukarı tırmanıyor

 Altın fiyatları yönünü yukarıyaçevirdi. FED’in Aralık ayındaki toplantısında yaptığı toplantıda 2017 için 3kez faiz artırımı kararı almasının ardından Altın fiyatları 1300 Dolarlardan1120 dolarlara kadar gerileyerek rekor bir düşüşe imza atmıştı.


ALTIN FAZLA TEPKİ VERDİ KANISI

Piyasaların kararın sıcaklığıylaverdiği bu tepkiler sonrası ortak akılla altının FED’in bu kararlarına çok serttepki verdiğini gösterdi ve hafta başında altın fiyatları bir sıçrayış yaptı.1130 dolarlarda olan Altın’ın ONS fiyatı dün bir sıçrama yaparak 1150 dolara kadartırmandı. Bu tırmanışın ardından tekrar 1135 dolara kadar gevşeyen altınfiyatları bugün tekrar bir yükseliş hamlesine girdi.


ONS YIL BAŞINDA HEP RALLİ YAPIYOR

Altının ONS istatistiklerinebakıldığı zaman altın fiyatları son 3 yıldır sene başında bir ralli yapıyor vebu yükseliş Mart ayına kadar sürüyor. 2017’de FED’in aldığı kararlar sonrası buyükselişin sürüp sürmeyeceği merak konusu olurken, altının ONS fiyatının yılı1150 Dolarlar civarında kapatması bekleniyor.


DOLAR'DA YÖN YUKARI

Öte yönden doların TL karşısındadagücünü koruduğu dikkat çekiyor. Son 1 haftadır 3.50’nin altını görmeyen dolarTL kuru gözünü yukarıya dikmişe benziyor. Bir süredir 3.51’lerde dalgalı birseyir gösteren dolar kuru dün kendini 3.52’in üzerine attı ve bugün 3.53’üzorluyor.


TÜRKİYE'DE 2 BELİRLEYİCİ KONU VAR

Türkiye’de altın fiyatlarıhesaplamasında iki parametre olarak Dolar/TL Kuru ve altının ONS fiyatı kurukullanılıyor. Yılsonuna doğru Dolar/TL Kurunun 3.50 civarında kapanacağı tahminedilirken, yeni yılda Doların biraz daha yukarılara çıkabileceği konuşuluyor.Özellikle Türkiye’nin El Bab’da yürüttüğü Fırat Kalkanı Operasyonu ve BaşkanlıkYasası’nın onaylanmasına doğru giden süreç Dolar/TL kurunda belirleyici bir rolüstlenecek.