Bakan Bozdağ açıkladı! Katip ve Gardiyan olmak isteyenlere müjde!

2017'de Zabıt Katip ve Gardiyan alımı ne zaman olacak sorusu sınava hazırlanan binlerce kişinin merakla cevabını beklediği bir soru. Dün TRT Haber'de konuşan Bekir Bozdağ, Zabıt Katip ve Gardiyan Alımı olacağını söyledi. İşte Bekir Bozdağ'ın 2017 yılına dair Zabıt Katip ve Gardiyan alımına dair söylediği sözlerin ayrıntıları..

Bakan Bozdağ açıkladı! Katip ve Gardiyan olmak isteyenlere müjde!
Merakla beklenen soruları dün Adalet Bakanı Bekir Bozdağ TRT Haber Canlı Yayını'nda açıkladı. Bakan Bozdağ, 2017 yılı içinde Zabıt Katip ve Gardiyan alımı olacağını söyledi ve yeni çıkacak KHK'lara göre sayının netleşeceğini söyledi. Hakim Savcı sayınında AB standatlarının altında olduğunu söyleyen Bekir Bozdağ,burada da yeni alımların olabileceğinin sinyalini verdi. 

İŞTE BEKİR BOZDAĞ'IN AÇIKLAMALARININ DETAYLARI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ 2017 Yılında Memur Personel Alımı Olacak mı sorusuna cevap verdi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yeni KHK'lar çıkabilir, 2017'de hakim savcı, Zabıt, İcra Katibi, İnfaz Koruma Memuru bunlara ilişkin de 2017'de yeni alımlar olacak.


 
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ TRT Haber'de gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Bakanın yaptığı açıklamalar arasında yeni Kanun Hükmünde Kararnameler ile 2017 yılında yapılacak memur personel alımı sayılarına ilişkin gelen soruları cevapladı.

Adalet Bakanı Bozdağ 'a sorulan; Bundan sonra da KHK'lar çıkacak mı? sorusuna: "Yargı eninde sonunda doğru kararı verecektir. Bundan kimsenin endişesi olmasın. Adil yargılama olacak. Bundan sonra da KHK'lar çıkabilir" dedi.

Son KHK'da özellikle üniversitelerdeki ihraçlar konusunda itirazlar var. İadeler olacak mı? sorusuna: "Tabi KHK'larla iadeler olabiliyor, ayrıca OHAL inceleme Komisyonu kurduk. Buraya ihraç edilen vatandaşlar, kapatılan dernekler, medya organları vs. bunların hepsinin müracaat hakkı var. Onlar müracaat edecek orada bir inceleme yapılacak, karar verilecek. Verilen kararlar yargı denetimine de açık olacak." dedi.

Bakan Bozdağ 'a Hakim savcı konusunda açık var mı? Yeni alımlar olacak mı? sorusu soruldu. Bozdağ "Hakim ve savcı sayımız AB standartlarında karşılanmış değil. Orada 100 bin kişiye 21 hakim savcı düşüyor, bizde 13,5. Daha bizim alacağımız mesafe var. İhraçları düştüğümüzde de bu oranı koruyoruz. Yaklaşık 4 bin hakim ve savcı staj yaparken boşluk nedeniyle göreve başlatıldılar. Ama bir yandan da yeni hakim savcı alımını sürdüreceğiz. 3 Haziran'da 2 bin kişi hukuk mezunlarından, 750 kişi de avukatlar arasından hakim savcı alacağız. Yıl sonunda da yeni bir alım daha yapacağız. Son sınıf öğrencilerimiz endişe etmesin onlar için yıl sonunda da yeni alım yapacağız" diye cevap verdi.

Diğer alanlardan da personel alacak mısınız? sorusuna ise "Zabıt, İcra Katibi, İnfaz Koruma Memuru bunlara ilişkin de 2017'de yeni alımlar olacak." dedi.

Bu alanlarda ne kadar personel alınacağı henüz belli değil. İlanlar yayınlandığı zaman Bakanlığın sitesinden yayınlanmasıyla birlikte sitemizde yer alacaktır. 


3 HAZİRAN'DA ALIM YAPILACAK


Adalet Bakanlığı 2 bin 750 personel alımı için düğmeye basacak. TRT Haber canlı yayınına konuk olan Bakan Bekir Bozdağ,3 Haziran'da yapılacak olan alımlarla ilgili detaylı bilgi verdi. Türkiye'deki hakim ve savcı ihtiyacının hala yeterli düzeyde olmadığını söyleyen Akdağ, 2 bin hakim ve savcının mezunlardan, geriye kalan 750 kişilik kontenjanın ise avukatlardan tamamlanacağını açıkladı.


Bakan Bozdağ, 2017 yılı içerisinde hakim ve savcılara ilaveten zabıt ve icra katibi, infaz koruma memuru ve diğer yardımcı personellerin de alınacağını duyurdu. İşte, Bakan Akdağ'ın konuşmasının tamamı;


"Hakim ve savcı ihtiyacı AB standartlarında karşılanmış değil. Orada 100 bin kişiye 21 hakim düşüyor, Türkiye’de 13,5. Bizim alacağımız mesafe var. İhraçları düştüğümüzde bu oranı konuyoruz. Yaklaşık 4 bin civarında yeni hakim ve savcı staj yaparken, daha erken göreve başlatıldı. Vatandaşlarımız meslekten uzaklaştırılan hakim ve savcılar nedeniyle adliyelerde herhangi bir sorun yaşamadılar. Çünkü süratli bir şekilde buralar dolduruldu. İşlerde bir aksamaya meydan verilmedi. Şu anda da sıkıntı yok. Ama biz bir yandan yeni hakim savcı alımını sürdüreceğiz. Bildiğiniz gibi şu anda bir sınav yaptık. 


Bu yıl 3 Haziran’da da 2 bin kişi mezunlardan, 750 de avukatlardan hakim savcı alımı için sınav yapacağız. Yıl sonunda bir sınav daha olacak. Hukuk son sınıfta okuyan öğrencilerimiz endişe etmesin. Eylül –Ekim- Kasım gibi bir sınav daha yapacağız. Zabıt katipleri, icra katipleri infaz koruma memurları diğer yardımcı personel var onlara ilişkin de 2017 yılı alımlarımız devam edecek."