Bitcoin (BTC) Fiyatı Yeni Rekora Mı Koşuyor?

Binance ve Coinbase'de 18.500 $ 'a yaklaştıktan sonra Bitcoin (BTC) fiyatı keskin bir düzeltme yaşadı. Ortaya çıkan Bitcoin haberlerine göre bu düşüş, hem spot hem de vadeli işlem borsalarında büyük satış emirlerinin görülmesi nedeniyle gerçekleşti.

Bitcoin (BTC) Fiyatı Yeni Rekora Mı Koşuyor?

Binance ve Coinbase'de 18.500 $ 'a yaklaştıktan sonra Bitcoin (BTC) fiyatı keskin bir düzeltme yaşadı. Ortaya çıkan Bitcoin haberlerine göre bu düşüş, hem spot hem de vadeli işlem borsalarında büyük satış emirlerinin görülmesi nedeniyle gerçekleşti.

 

Bitcoin Fiyatı

 

Son zamanlarda hem Bitcoin haberleri hem kripto para haberleri, lider kripto para biriminin fiyatına odaklanmış halde bulunuyor. Çünkü Bitcoin tüm zamanların en yüksek seviyesine doğru emin adımlarla ilerliyor ve son yükseliş ile birlikte rekorun yeniden görülmesine sadece 1.500 dolar kalmış oldu. 

 

Bitcoinhaber.net sitesinde de belirtildiği gibi analistler BTC’nin bu noktadan sonra çok daha yüksek seviyeleri görebileceğini düşünüyor. Örneğin; BTC’nin göz kamaştıran fiyat performansının ardından yorum yapan piyasanın popüler analisti Filbfilb’e göre temel destek seviyeleri tutulmaya devam ederse BTC fiyatı daha da yüksek seviyeleri görebilir. 

 

Bitcoin haberlerine göre, popüler analist Twitter üzerinden paylaştığı bir tablo ile “Mevcut PA, şu anda 19.000’de olan Altın Oran Çarpanına doğru çok kolay bir şekilde bir savrulma ile sonuçlanabilir.” ifadelerini kullandı.

 

Bunların yanı sıra yazının yayına hazırlandığı sırada 18.137 dolardan işlem gören BTC’nin 18.500 dolarlık sınırdan sonra yaptığı keskin düzeltme de kripto para haberleri arasında dikkat çekiyor. 

 

Bitcoin Neden Düştü?

 

 

Bitcoin'in 18.500 dolar civarında hızlı bir düşüş görmesinin iki ana nedeni olduğu düşünülüyor. Ayrıca bu düşüşün Ethereum gibi altcoin’lerde daha sert düşüşlere neden olduğu ifade edildi. 

Yapılan açıklamalara göre 18.500 dolar bandı 20.000 dolar öncesindeki güçlü bir direnç seviyesi olarak faaliyet gösteriyor. Bu nedenle, 18.500 doların geçilmesi daha güçlü bir rallinin başlayacağı anlamına geliyor ve bu noktada satıcılar baskın çıkıyor gibi görünüyor. Ayrıca bu durumun düşüşün ilk nedeni olduğu ifade ediliyor.

 

Kripto para haberlerine göre Bitcoin’deki düşüşün ikinci sebebi ise BTC cüzdanlarının %99’unun şu anda karda olması olabilir. Karlı durumda olan yatırımcılar bu karı kaybetmeden çıkış yapmak istediği için bir satış baskısının oluşmuş olabileceği ve bu sebeple de bir düşüş yaşanmış olabileceği düşünülüyor.

 

Fiyat Toparlanıyor

 

Bu Bitcoin haberlerinin karşısında düşüşün hemen ardından büyük bir toparlanma olduğu ve BTC’nin yeniden 18.000 doların üzerine çıktığı görülüyor. Dolayısıyla analistler ve uzmanlar BTC’nin temellerinin günden güne daha da güçlendiğini ve bu durumun da yeni bir rekor getireceğini ifade ediyor.

 

Eğer analistlerin savunduğu gibi olursa BTC yakın zamanda 20.000 doları görebilir ve hatta Bitcoin haberleri yeni bir rekor rakamı ile başlıklar atabilir. Ancak eğer 18.500 dolarlık direnç kırılmazsa sonrasında bir geri çekilmenin de olabileceği düşünülüyor. 

 

Bazı analistler 17.000 dolara kadar bir gerileme olabileceğini ve burada satın alma baskısının artabileceğinden de bahsediyor. Hatta bazı isimler 17.000 doların satın alım için son uygun nokta olarak hizmet verebileceğini de dile getiriyor.

Bitcoin’in fiyat artışında tabii ki son zamanlarda ortaya çıkan haberlerin de etkisi bulunuyor. Kripto para haberlerine damga varan gelişmeler BTC’yi desteliyor ve buna bağlı olarak fiyatlarda da artışlar yaşanıyor.