Brexit nedir? Avrupa'ya pahalıya mal olacak

İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılması kararı almasının akabinde Londra'da finans sektörü için alarm zilleri çalıyor. Adına Brexit denilen Avrupa Birliği'nden ayrılma sonrası 30 bin kişinin işsiz kalacağı ve 1,8 trilyon euroluk iş hacmine mal olacağı tahmin ediliyor.

Brexit nedir? Avrupa'ya pahalıya mal olacak
Brexit'in faturasının İngiltere'ye çok ağıra malolması bekleniyor. Zira Brexit nedeniyle 30 bin kişi işsiz kalmakla yüzyüze.. Brüksel Merkezli Düşünce Kuruluşu Bruegel, Brexit'in İngiliz Finansal sistemi üzerinde nasıl bir etki oluşturacağına dair bir araştırma yaptı ve araştırmanın sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. 

Çalışmada İngiltere'de 1,8 trilyon Eurolu toplam banka aktifinin çıkacağının öngörüldüğü belirtiliyor. Bankacılık alanında 10 bin,danışmanlık,hukuk ve muhabese alanında da 20 bin kişinin AB üyesi dğer ülkelere göç edeceği belirtiliyor. 

İngiltere'nin AB'den ayrılması sonrası bankacılık sektörünün en çok Frankurt'a kayması bekleniyor. Ardından da Paris,Amsterdam ve Dublin pastadan payını kapacak. 

İngiltere'nin AB'den ayrılma sürecinin resmi olarak 2017 Mart ayında başlaması bekleniyor ve 2 yıl sürecinde İngiltere AB'den tamamen ayrılmış olacak. Geçen yıl yapılan referandumda Birleşik Krallık yüzde 52'si Brexit'ten yana oy kullanıldı.