Büyükannelere maaş hangi illerde olacak? Başvurular ne zaman!

Merakla beklenen Büyükannelere maaş projesinin detayları belli olmaya başladı. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu projeye dair yeni detayları bugün açıkladı. Büyükannelere ne kadar maaş verilecek? Büyükannelere maaş projesi ne zaman başlayacak ve hangi illerde uygulanacak.. İşte Büyükannelere projesinin detayları..

Büyükannelere maaş hangi illerde olacak? Başvurular ne zaman!
Kamuoyunda büyük yankı uyandıran ve destek gören Büyükannelere Torun Maaşı projesi git gide şekillenmeye başladı. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu yaptığı açıklamayla büyük annelere maaş miktarının asgari ücretin yüzde 30'u civarında olacağını söyledi. 

Asgari ücretin 3'te biri

Son asgari ücret baz alındığında, büyükannelere torun maaşının 420 TL gibi bir rakkama tekabül etmesi bekleniyor. Annenin maaşının iki net asgari ücreti geçmemesi gerekiyor. Eğer annerinde maaşı 2808 TL'nin üzerinde olursa babaanneler torun maaşı alamayacaklar. Yaş kriteri olarak da 65 yaşın üzerindeki büyükanneler bu imkandan faydalanabilecekler. Eğer bir ailenin birden fazla çocuğuna bakılacaksa tek büyük anne maaşı alınabilecek. 

Denemeler 5 ilde yapılacak


Proje ilk etapta İstanbul ve Bursa'da kesin olarak uygulanacak. Bakanlık Kayseri, Denizli ve Konya'da da projenin uygulanması için çalışmalar yapıyor. Müezzinoğlunun açıklamasına göre projenin hangi illerde uygulanacağı pazartesi günü netlik kazanacak. İlk etapta 5 bin alieye bu maaş verilecek. Başka illerden gelen "bizi de dahil edin" taleplerinin ayrıca inceleneceğini belirtti.