Dijital dönüşüm şirketler için hangi avantajları sunuyor?

Dijital dönüşüm, şirketlerin hem kurum içi hem de satış gibi departmanlarında, sundukları faaliyetleri dijital altyapı ile destekleyerek yönettikleri bir süreç.

Dijital dönüşüm şirketler için hangi avantajları sunuyor?

Dijital dönüşüm, şirketlerin hem kurum içi hem de satış gibi departmanlarında, sundukları faaliyetleri dijital altyapı ile destekleyerek yönettikleri bir süreç. Dijital teknolojiler hayatımızın her alanında yer alırken, elbette ki kurumsal süreçlerden uzak olması düşünülemez. Bugün gelişmiş ülkelerde birçok büyük marka, fatura süreçlerinden şirket içi İK süreçlerine birçok departmanında dijital teknoloji altyapılarını kullanıyor. Türkiye’de EDM’nin öncülük ettiği dijital dönüşümün avantajları neler?

Zaman kaybını ortadan kaldıran bir yaklaşım

E-Dönüşüm, geçmişte şirketlerin basılı olarak hazırladığı, fiziksel olarak sakladığı ve geleneksel yöntemlerle ulaştırdığı belgelerin dijital olarak saklanıp gönderilmesinden, personellerle ilgili belgelerin aynı şekilde hazırlanıp yönetilmesine kadar, geniş bir yelpaze içeren bir kavram.

Temel olarak şirketlerin, ihtiyaç duydukları dijital teknoloji altyapılarının entegrasyonunu sağlaması anlamına gelen dijital dönüşümün en önemli katkılarından biri, gereksiz zaman kaybını önlemesi. Bir faturadan yola çıkarsak, basılı olarak hazırlanan bir faturanın hazırlanması, çıktısının alınması, gerekli imzaların atılması ve bilgilerin doldurulması, saklanması ve gönderilmesi ciddi bir zaman almakta. E-Dönüşümde ise bu fatura, online olarak otomatik hazırlanır ve gitmesi gereken müşterinin e-posta hesabına aktarılır. E-Dönüşümün farkı bu örnekle çok güzel anlatılabilir.

Ayda on binlerce lira tasarruf sağlayın

E-dönüşüm süreci, şirketlerin bu zamana kadar ciddi bir gider kalemi olan matbu evrakları ortadan kaldıran bir süreç. Bordo, fatura, defter gibi basılı olarak kullanılan, saklanan birçok evrak E-Dönüşüm ile birlikte artık online tabanlı olarak hazırlanıyor ve gönderiliyor. Dijital dönüşümün ne kadar karlı, tasarruflu bir yapı olduğunu merak ediyorsanız fatura örneği verebiliriz.

Bir basılı faturanın ortalama maliyeti 1 TL iken, e-faturanın maliyeti 20 kuruştur. Günde 1000 fatura kesen bir yer için günlük 800 TL, aylık ise 24 bin TL sadece fatura basım tasarrufu söz konusu olur. Buna ek olarak faturaların kargolanması, saklanması gibi giderler, basılı faturaya ulaşma gibi konularda oluşan zaman kaybı da eklenebilir. Kısacası E-Dönüşüm ciddi bir kaybı önlemektedir.

Doğanın yanında olun

Dijital dönüşüm, klasik basılı evraklar yerine hızlı, esnek ve ulaşılabilir dijital dünyanın anahtarını sunuyor. Peki bunun dışında bir faydası yok mu? Elbette ki var. Basılı evraklar yüzünden her gün binlerce kağıda ihtiyaç duyarak, aslında ormanların da yok olmasına neden oluyorsunuz. Dijital dönüşüm bir yandan da çevreci bir teknolojidir.

Sosyal sorumluluklarının farkında olan bir marka olarak dijital dönüşüme geçerek, siz de çocuklarımıza bırakabileceğimiz, yeşil ve sürdürülebilir bir doğa için çabalamış olacaksınız.

Kolay ve hızlı geçiş

Dijital dönüşümün faydaları elbette ki saymakla bitmez ancak birçok kişi, e-dönüşüm söz konusu olduğunda geçişin sancılarından söz ediyor. Buna karşın durum daha farklı. E-dönüşüm sürecinde profesyonel bir hizmet sunan EDM, Türkiye’de 250 binin üzerinde kurumsal müşteriye sahip bir marka olarak kolay ve hızlı geçiş imkanı sunuyor.

KEP, E-İmza, E-Bordro- E-İrsaliye, E-Bilet gibi farklı çözümlere hızlı bir geçiş olanağı sunan EDM, İspanya, İtalya, Rusya, Fransa gibi ülkelerde de ofislere sahip, tüm dünyada güvenilen bir dijital dönüşüm çözüm ortağı.

Şirketinize zaman kazandıran, tasarruf ettiren ve daha hızlı bir yapıya kavuşmasını sağlayan dijital dönüşüm çözümleri ile tanışmak için EDM ile iletişime geçin, kazanan markanız olsun.