Dolar almak için doğru zaman mı? Düşüş sürecek mi!

Dolar kuru trump konuşması sonrası 3.80'nin altına inerek 3.75'lere kadar geri çekildi. Piyasadaki oyuncular şimdi dolar almak için doğru zaman mı,dolardaki düşüş sürecek mi gibi sorular sormaya başladılar. İşte dolarla ilgili tahminler..

Dolar almak için doğru zaman mı? Düşüş sürecek mi!

Dolar kuru Donald Trump'un başkanlık yemini öncesi düşüş eğilimine girdi ve Donald Trump konuştukça düştü vd 3.80'nin üzerinden başlayan düşüşünü sürdürerek bugün sabah 3.76'nın da altına indi. Sabah itibariyle dolarda sakin bir seyir olsa da günün ilerleyen saatlerinde bu hareketlerin biraz daha sertleşebileceği bekleniyor.

 

Dolar almak için doğru zaman mı?

Piyasada şimdilerde oyuncular dolar almak için doğru zaman mı sorusunu sormaya başladılar. Uzmanlar doların bu seviyelerden alınabileneceğini fakat parçalı alımların bu dönemde dolarda çok mantıklı olduğu ve risk azaltıcı olduğuna dikkat çekiyor. Örneğin elinizdeki parayı miktarına göre 4 yada 8 parçaya bölerek belli noktalardan dolar almanın mantıklı olacağı belirtiliyor. 


Dolar'daki düşüş sürecek mi?

Dolar'ın bundan sonraki seyrini Trump'un yaptıklarının ve söylediklerinin belirleyeceği belirtiliyor. Amerika kendi içine dönecek ve sermayesini yatırım yapmak için kullanacak söylemiyle öne çıkan Donald Trump'a verilen tepkinin, Trump karşıtlarının oynadığı bir oyunda olabileceği belirtiliyor. Amerika'da bu anlamda ciddi paralar harcanarak,büyük eylemler yapıldğı biliniyor. A

 

Altın yükseliyor!

Dolar'daki düşüş ve Trump'un söylemlerinin tedirgin edici olduğu gerekçesiyle güvenli limanda yükselme var. 1200 dolar civarındaki altının ONS fiyatı 1216 dolarlar civarına yükseldi ve yükselişin bugünde sürebileceği belirtiliyor.