Dolar bu hafta düşer mi yükselir mi? 3.60'ın altına..

Dolar haftaya 3.90'lı seviyelerden başlamıştı. Şimdi kafalardaki soru Dolar bu hafta düşer mi yükselir mi sorusu.. Bankalar Dolar için analizlerini açıklamaya başladı. Doların 3.60 liranın bu hafta altını test edebileceğini söyleyenlerde var,doların artık düşmeyeceğini ve yükselişe geçeceğini söyleyenler..İşte yatırımcılar için dolarla ilgili haftalık analizler..

Dolar bu hafta düşer mi yükselir mi? 3.60'ın altına..

Geçen hafta Cuma günü ABD'den gelen Tarım Dışı İstihdam verileri sonrası sert bir şekilde düşen dolar fiyatlarında gözler bu haftaya çevrildi. Doların bu hafta nasıl bir grafik izleyeceği herkes tarafından merak ediliyor. İşte 6-11 Şubat haftasına dair dolar analizleri 


ING Bank analistlerine göre; Dolar/TL  bu hafta 3.60 seviyesini test edebilir.


HSBC Bankası Analistlerine göre; Bundan sonra TL'nin değer kazanma potansiyeli oldukça sınırlı. Bunu Nisan'da düzenlenecek referandum öncesinde yurtiçi risk algısının olmasına ve makro verilerdeki bozulmaya bağlayan banka lirada oynaklığın azalmasıyla Merkez Bankası'nın sıkılaştırmadan geri adım atabileceğini, bununda liranın değer kazanma potansiyelini düşüreceğini ifade edildi. 

TEB Bankası döviz raporuna göre; ABD verilerinin gelişmekte olan piyasaları desteklediğini belirterek,3.70 seviyesinin hafif altına gerileyen doların 3.90'dan sonra 3.62 seviyesinin önemli bir direnç noktası olacağına dikkat çekti. TEB'in raporuna göre; Yukarıya doğru gittiğinde ise 3.74 noktası önemli bir direnç noktası.